«Давні тварини на території України»: гостьова лекція кандидата біологічних наук, палеонтолога Вадима Яненка

«Давні тварини на території України»: гостьова лекція кандидата біологічних наук, палеонтолога Вадима Яненка

12 квітня студенти та викладачі природничо-економічного факультету прослухали надзвичайно цікаву і пізнавальну лекцію на тему «Давні тварини на території України».

Лектор – Вадим Яненко, палеонтолог, орнітолог, кандидат біологічних наук, науковий співробітник відділу палеонтології Національного науково-природничого музею НАН України. А ще відкривач нових видів, знавець давніх тварин, цікавий оповідач про минулий світ живого!

Палеонтологія – досить цікава та таємнича наука. Вона прочиняє нам двері у світ древніх істот, які населяли планету мільярди років тому, і допомагає розв’язати питання, яке, безумовно, цікавить кожного, – звідки ж на нашій планеті таке різноманітне життя?

Вадим Олександрович продемонстрував експонати відділу палеонтології Національного науково-природничого музею НАН України, розповів цікаві факти про їх відкриття. Присутні дізналися, що на території України виявлено величезну кількість палеонтологічних знахідок різних періодів геологічної історії Землі – предків сучасних видів рептилій, плазунів, ссавців тощо; у нас жили предки сучасних слонів, ведмедів, оленів, носорогів.

Надзвичайно цікаво було послухати про історію нашої Землі й усвідомити, що територія рідної України навіть у найдревніші часи була заселена таким різноманіттям живих істот. Саме тут і творилась історія нашої планети.

Детальніше познайомитись із експонатами Національного науково-природничого музею НАН України можна за покликанням.

Кафедра біології та методики її викладання