Розширюємо межі мовного простору рідного слова: кафедра української мови розпочала консультації з удосконалення українського мовлення

Розширюємо межі мовного простору рідного слова: кафедра української мови розпочала консультації з удосконалення українського мовлення

Мова сьогодні на часі. Основні вектори щодо популяризації української мови зумовлені історичним минулим нашої держави. Так склалося, що це питання не втрачає своєї актуальності й нині.

У цей непростий для країни час кафедра української мови продовжує розширювати межі мовного простору нашого рідного слова та створює можливості для всіх охочих удосконалити українську мову.

12 квітня розпочалися консультаційні заняття з удосконалення усного і писемного мовлення – мовний клуб, до якого радо долучилися внутрішньо переміщені особи.

Першу зустріч для учасників заходу провела організатор консультацій – старший викладач кафедри української мови, кандидат філологічних наук Зореслава Шевчук.

Невимушена атмосфера, бажання комунікувати та опановувати нове в солов’їній сприяли злагодженій роботі та гарним успіхам по завершенню заняття.

На першій консультації присутні опрацювали основні новації нового українського правопису, продемонстували свої вміння перекладу та редагування тексту, удосконалили окремі орфоепічні навички.

Висловлюємо сподівання на подальшу активну участь усіх охочих удосконалити мову.

Адже мова – це наша зброя! Формуймо потужний мовний фронт!

Кафедра української мови