Творчо працюємо та ділимось досвідом: майстеркласи від викладачів К-ПНУ

Творчо працюємо та ділимось досвідом: майстеркласи від викладачів К-ПНУ

У багатьох куточках нашої країни дотримуються великодніх традицій та обрядів. Незмінним символічним атрибутом цього свята є писанка. Виготовлення писанок в українській традиції наділяється сакральним значенням, це символ весни, сонця, повернення природи до життя, зародження життя, продовження роду.

Науково-педагогічні працівники К-ПНУ провели низку майстеркласів, присвячених Великодню.

Завідувач кафедри психолого-медико-педагогічних основ корекційної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олег Опалюк організував цікавий і пізнавальний майстерклас «Писанки Перемоги» для учнів і вчителів Кам’янець-Подільського ліцею І-ІІІ ступенів «Славутинка», а також для представників Міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтерів ГО «Український тил» і студентів Університету Огієнка.

Старший викладач кафедри теорії та методик дошкільної освіти, кандидат педагогічних наук Катерина Демчик провела науково-практичний семінар «Етнокультурна ідентичність студентської молоді в освітньому просторі: реалії сьогодення». Катерина Іванівна розповіла присутнім про писанкарство, давні та сучасні узори, композицію, вибір яйця, природні і штучні барвники тощо.

Старший лаборант кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання Валентина Чорпіта модерувала майстерклас з розпису імбирних пряників у межах арт-терапії для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. Дітки розмалювали пряники у формі яєць, які символізували собою писанки, використовуючи традиційну символіку та візерунки Поділля, проявили свої творчі здібності під час проведення Великодніх ігор і загадок.

 

Пресцентр