Єднаймося заради підвищення рівня якості освіти: у К-ПНУ відбулося розширене засідання Ради роботодавців університету у форматі круглого столу

Єднаймося заради підвищення рівня якості освіти: у К-ПНУ відбулося розширене засідання Ради роботодавців університету у форматі круглого столу

Якість підготовки фахівців у закладі вищої освіти залежить від рівня залучення представників роботодавців до освітнього процесу. Кожен виш прагне вибудувати власну стратегію розвитку, згідно з якою високий рівень кваліфікації випускників відповідатиме актуальним запитам на сучасному ринку праці.

Відтак у межах співпраці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради 21 квітня відбулося розширене засідання Ради роботодавців Університету Огієнка у форматі круглого столу «Нові тенденції в сфері ринку праці: пошук сучасних можливостей».

 

Під гаслом «Якщо ти хочеш досягти успіху, не думай про нього. Просто роби те, що любиш, і вір - успіх прийде сам» зустріч об’єднала науковців і практиків задля якісного навчання, можливостей працевлаштування, конкурентоспроможності на ринку праці педагогів-професіоналів нової формації.

Директори закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти територіальної громади міста, науково-педагогічні працівники Університету Огієнка розглянули низку актуальних питань щодо взаємодії закладів вищої та загальної освіти.

 

Освітяни обговорили перспективи розвитку інклюзивної освіти в регіоні, тенденції дошкільної та середньої освіти, зокрема професійні компетентності сучасних вихователів, нові ролі вчителів у контексті концепцій НУШ, питання дистанційного навчання, інноваційні можливості менеджерів освіти в умовах сучасного реформування середньої освіти.

За результатами зустрічі напрацювали перспективний план подальшої співпраці щодо якісної підготовки майбутніх педагогів.

Єднаймося заради підвищення рівня якості освіти в Україні загалом і на Поділлі зокрема!

Ректорат університету