Пізнавальна екскурсія студентів природничо-економічного факультету до Кам’янець-Подільського ботанічного саду

Пізнавальна екскурсія студентів природничо-економічного факультету до Кам’янець-Подільського ботанічного саду

18 квітня студенти-біологи природничо-економічного факультету відвідали Ботанічний сад Подільського державного аграрно-технічного університету. Цікаву та пізнавальну екскурсію провела Людмила Любінська, доктор біологічних наук, професор К-ПНУ. Людмила Григорівна розповіла історію створення та розвитку саду.

Студенти поділилися враженнями:

«Ми були вражені великим біорізноманіттям і красою флори ботанічного саду. Окрім естетичної насолоди отримали нові знання, перевірили свої навички визначення рослин і навчилися описувати різні типи фітоценозів. Зокрема, у саду є алея рідкісних рослин і оранжерея. Ми змогли побачити види рослин, які в природних умовах не ростуть на території нашої держави (Кавове дерево, Магнолія лілієквітна (Magnolia liliiflora), Гліцинія китайська (Wisteria sinensis), реліктові види такі як Гінкго дволопатеве (Ginkgo biloba) та види, які занесені до Червоної книги України, наприклад, Цибуля ведмежа (Allium ursinum L.), Тис ягідний (Taxus baccata L.). Також представлено чимало видів звичної для нас флори: Клен звичайний (Acer platanoides), Сосна звичайна (Pinus sylvestris), Медунка лікарська (Pulmonaria officinalis), Чистотіл звичайний (Chelidonium majus), Туя західна (Thuja occidentalis) тощо. Ми безмежно задоволені та вдячні Людмилі Григорівні за можливість відвідувати такі чудові місця. Окрема подяка за чудову екскурсію» (студентка спеціальності 091 Біологія Олександра Біріх).

«Практичні заняття – це не лише про роботу в авдиторіях із гербарними зразками, картами та завданнями, але й можливість розвинути свої дослідницькі вміння під час екскурсій. Саме тому наше чергове практичне заняття з фітоценології проводилося у ботанічному саду. Під керівництвом Людмили Григорівни Любінської нам вдалося здійснити геоботанічні описи лісової, лучної та болотної ділянок, ознайомитися з новими видами рослин і вкотре подивитися на вже відомі, але з набагато більшим багажем знань про них. Екскурсія була для нас корисною та цікавою» (студентка спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) Олександра Данчук).

Кафедра біології та методики її викладання