Студентство як воно є: портал у майбутнє

Студентство як воно є: портал у майбутнє

5 травня 2023 року в центральному корпусі К-ПНУ відбулася зустріч представників навчально-наукового інституту української філології та журналістики зі старшокласниками міста.

Мета заходу: популяризація Університету Огієнка, зокрема навчально-наукового інституту української філології та журналістики, серед шкіл міста.

Із десятикласниками та одинадцятикласниками поспілкувався доктор філологічних наук, доцент, доцент кафедри української мови, директор навчально-наукового інституту української філології та журналістики Борис Коваленко. Борис Олексійович зробив короткий екскурс у світ філології, розповів про начавчання в інституті, дозвілля студентів, наукову діяльність, спеціальності, за якими можна здобути освіту в університеті, наголосив на перспективах працевлаштування після завершення навчання. Задля кращого ознайомлення присутні переглянули низку відеоматеріалів про університет та навчально-науковий інститут.

Після вступної частини майбутні абітурієнти мали нагоду поспілкуватися один з одним та з науково-педагогічними працівниками К-ПНУ в неформальній атмосфері під час кави-паузи.

Під час вступної частини зустрічі кожен учень мав змогу обрати захід чи майстерклас, який бажав відвідати.

Зокрема, старшокласники завітали до журналістської майстерні та дізналися секрети ораторського мистецтва, ближче познайомилися, подискутували на актуальні теми (модератор – асистент кафедри журналістики, завідувач навчальної лабораторії мультимедійних засобів та медіадизайну, голова міськрайонної організації НСЖУ Ольга Голуб).

Для майбутніх вступників провели конкурс «Мовний курс: прокачай свою українську». Учасники дізналися більше про освітній процес, а також в інтерактивній, ігровій формі перевірили свої знання з української мови, які були створені відповідно до навчальних дисциплін інституту. Зокрема, учні дізналися більше про діалектизми, жаргонізми, сленгові слова, деякі особливості нового правопису; училися редагувати тексти оголошень і реклам тощо (модератори- кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук; студентка 1 курсу магістратури спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) Тетяна Мельничук).

Старшокласники відвідали майстерклас «Великодня писанка», на якому мали можливість навчитися різним технікам розпису писанок (модератори – кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри історії української літератури та компаративістики, завідувач навчально-наукової лабораторії етнології Валерій Щегельський; асистент кафедри історії української літератури та компаративістики Олеся Трофимюк). Також учням провели короткий екскурс у минуле подільського краю (етнографічна експозиція навчально-наукової лабораторії етнології).

Окрім цього, старшокласники отримали буклети з актуальною інформацією щодо навчання в інституті, цікаві та смачні призи, а також, для заохочення, сертифікати на отримання першої позитивної оцінки в ролі здобувача вищої освіти нашого університету.

Майбутні вступники мали змогу поставити питання та отримати вичерпні відповіді. Сподіваємось на майбутню зустріч у стінах нашого славетного вишу!

Пресцентр