Європейські цінності, обмін досвідом, нові перспективи від Еразмус+

Європейські цінності, обмін досвідом, нові перспективи від Еразмус+

Відділ міжнародних зв’язків активно працює над розширенням мережі партнерських університетів і збільшенням можливостей участі в міжнародній академічній мобільності для науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Університету Огієнка.

Щороку подають нові заявки на участь у Програмі ЄС Еразмус+ і, як результат, укладають нові міжінституційні угоди з європейськими університетами.

У 2022-2023 н.р. у межах Програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА171: міжнародна кредитна мобільність 22 здобувачі вищої освіти навчалися в партнерських університетах Польщі та Словаччини,  5 науково-педагогічних працівників й 1 адміністративний працівник взяли участь у стажуванні та викладанні в європейських університетах. За правилами Еразмус+ викладання та стажування триває 7 днів: 5 робочих і 2 дні на дорогу. Фінансування здійснюється за кошт гранту.

10 травня 2023 р. відбулася онлайнова зустріч із учасниками Еразмус+, які поділилися своїм досвідом і продемонстрували отримані результати.

Наталія Мєлєкєсцева, кандидат філологічних наук, доцент кафедри теорії та методик початкової освіти, викладала в Інституті педагогіки Жешувського університету (Республіка Польща) в листопаді 2022 р. Метою участі в академічній мобільності був обмін досвідом підготовки вчителів початкових класів, презентація актуальних питань початкової освіти в умовах Нової української школи.

Стажування в Гданському університеті (Республіка Польща) реалізувала Наталія Стахнюк, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри слов’янської філології та загального мовознавства. Серед результатів участі у стажуванні є: набуття нового досвіду, розширення контактів у професійній сфері діяльності, покращення соціальних, мовних та культурних компетентностей, внесок у підвищення мотивації студентів і співробітників до участі в програмах мобільності.

Оксана Кліщ, кандидат архітектури, старший викладач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва, провела лекцію та воркшоп на факультеті графіки Академії образотворчих мистецтв імені Яна Матейка у Кракові (Республіка Польща).

Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків, пройшла стажування у відділі міжнародних зв’язків Академії образотворчих мистецтв імені Яна Матейка у Кракові (Республіка Польща). Результати участі: налагодження подальшої співпраці з Академією образотворчих мистецтв імені Яна Матейка, обмін кращими практиками інтернаціоналізації вищої освіти, ознайомлення із особливостями організації академічної мобільності в європейському ЗВО, покращення комунікативних, міжкультурних та організаційних навичок.

Тетяна Калинюк, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри німецької мови, і Ганна Братиця, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри німецької мови, викладали курс лекцій з методики навчання німецької мови, фразеології та фразеодидактики, а також функціональних аспектів граматики німецької мови для студентів бакалаврату Інституту германістики Гданського університету (Республіка Польща).

Програма ЄС Еразмус+ відкриває світ і надає можливості для самовдосконалення та особистісно-професійного розвитку. Новий досвід і креативні ідеї еразмусівців – це запорука якісних змін в Університеті Огієнка.

Тримаємо міжнародний стрій до Перемоги!

Відділ міжнародних зв’язків