Сучасні підходи до організації ефективної взаємодії Університету Огієнка та випускників і роботодавців на заняттях проєкту «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

Сучасні підходи до організації ефективної взаємодії Університету Огієнка та випускників і роботодавців на заняттях проєкту «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

23 травня 2023 р. у межах проєкту «Школа професійного розвитку викладачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка» провів заняття Володимир Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштування випускників університету, доцент кафедри архіології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін, кандидат історичних наук, доцент.

В Університеті Огієнка проводиться системна робота щодо реалізації статті 64 Закону України «Про вищу освіту», згідно з якою держава у співпраці з роботодавцями забезпечує створення умов для реалізації випускниками закладів вищої освіти права на працю, гарантує створення рівних можливостей для вибору місця роботи, виду трудової діяльності з урахуванням здобутої вищої освіти та суспільних потреб. Володимир Іванович продемонстрував учасникам проєкту нормативно-правові документи, форми та заходи реалізації щодо сприяння працевлаштуванню випускників спеціальностей університету в сучасних умовах реформування вищої освіти України.

Спікер наголосив, що важливим стратегічним завданням й складником системи індикаторів й основних заходів системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ є сприяння працевлаштуванню випускників та зв’язкам із роботодавцями. Володимир Іванович розкрив зміст та особливості роботи дорадчого органу університету – Ради роботодавців у К-ПНУ.

Продовжуємо системно працювати над моніторингом ринку праці, аналізом відповідності цілей і програмних результатів навчання освітніх програм тенденціям розвитку спеціальностей, ринку праці регіону й України та сприянню працевлаштування випускників Університету Огієнка!

Геннадій Бесарабчук,
керівник навчально-методичного центру
забезпечення якості освіти, кандидат педагогічних наук