Професорові Юрію Теплінському призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти

Професорові Юрію Теплінському призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2023 р. № 858-р  «Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти» професору кафедри математики, доктору фізико-математичних наук, професору Юрію Теплінському призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти.

Юрій Володимирович працює в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. Автор понад 200 наукових праць, серед яких чотири фундаментальні монографії, дві з яких опубліковано закордоном англійською мовою у міжнародних видавництвах VSP (Utrecht-Boston) та World Scientific (Singapore). Біля 30 його наукових статей перекладено англійською мовою у міжнародному видавництві Springer. Юрій Володимирович – учасник понад 70 Міжнародних та Всеукраїнських наукових шкіл, форумів, симпозіумів.

Відзначений багатьма почесними, відомчими і державними відзнаками та нагородами. За цикл наукових праць у галузі нелінійного аналізу удостоєний звання лауреата Державної преміїї України в галузі науки і техніки. За успіхи в розвитку математичної науки на Міжнародних математичних конгресах в Києві Президією НАН України Юрія Володимировича нагороджено медалями імені академіків М.В. Остроградського та М.М. Боголюбова. За цикл робіт «Розвиток групових та асимптотичних методів в теорії диференціальних рівнянь та їх застосування у моделях математичної фізики, математичної біології і механіки» Президія НАН України присудила Юрію Володимировичу премію ім. М.М. Крилова. У 2005 та 2009 роках став лауреатом обласного конкурсу НДР у номінаціях «Фундаментальні НДР» і «Підручники та монографії».

Є автором десяти навчальних посібників для студентів, учнів та вчителів. За багаторічну роботу з організації та проведення обласних математичних олімпіад серед школярів нагороджений знаком «Відмінник народної освіти України».

Неодноразово нагороджувався почесними грамотами та дипломами виконкомів Кам’янець-Подільської міської, Хмельницької обласної рад, Хмельницької обласної державної адміністрації, двічі нагороджувався Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України та двічі відзнакою мера міста «За заслуги перед міською громадою», а також знаками «Ветеран праці» та «За вагомий внесок у розвиток освіти і науки у Кам’янець-Подільському державному університеті».

За суттєвий особистий внесок у розвиток національної освіти Юрію Володимировичу указом президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник народної освіти України». У 2018 р. за вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців та високий професіоналізм нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Щиро вітаємо Юрія Володимировича з високим науковим визнанням і бажаємо подальших здобутків задля поступального розвитку української освіти і науки!

Пресцентр