Бінарні заняття для здобувачів вищої освіти спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення за участі стейкголдерів

Бінарні заняття для здобувачів вищої освіти спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення за участі стейкголдерів

11 жовтня 2023 р. за участю роботодавця, фахівця з організації та розвитку волонтерства Кам’янець-Подільської міської організації Товариства Червоного Хреста України Наталії Пасатюк-Семенюк, провели бінарне заняття з освітнього компонента «Організація волонтерської діяльності в соціальній сфері»  для студентів  спеціальностей 231 Соціальна робота і 232 Соціальне забезпечення.

Тема лекції: «Мережа громадських організацій в Україні» .

Під час розмови виокремили такі питання:

  • історія, структура, принципи виникнення Міжнародного Руху;
  • символіка Міжнародного Руху та правила її використання;
  • логотип, емблема, стратегія, діяльність та види допомоги Червоного Хреста України;
  • членство, керівні органи та волонтерство в Червоному Хресті.

Також здобувачі вищої освіти дізналися про проєкт «Психосоціальна підтримка населення», який реалізується за підтримки Danish Red Cross in Ukraine/Данського Червоного Хреста.

Лідер волонтерів, фасилітатор міської організації ТЧХУ Максим Паладійчук розповів про навчальні сесії «Life Skills», «Sprint», які спрямовані на формування в молоді вмінь реагувати на виклики громади в умовах сьогодення.

Кафедра соціальної роботи вдячна пані Наталії, пану Максиму та керівництву міської організації ТЧХУ за можливість проведення бінарного заняття на базі Центру психосоціальної підтримки та співпрацю.

Студенти спеціальностей 231 Соціальна робота/232 Соціальне забезпечення нещодавно відвідали ще одне бінарне заняття за участю стейкголдера – заступника директора, начальника відділу соціальної роботи Камʼянець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Гомілко.

Тема: «Практична підготовка майбутніх фахівців соціальної сфери для подальшого здійснення професійної та волонтерської діяльності».

Під час заняття здобувачі вищої освіти мали змогу ознайомитися зі структурою, діяльністю міського ЦСССДМ; переліком документації щодо обліку клієнтів та послуг, які вони отримують; розглянути напрями роботи міського ЦСССДМ, серед яких особливу увагу зосередили на розвитку і підтримці волонтерського руху Кам’янець-Подільської міської об’єднаної територіальної громади; виокремити основні завдання довгострокової програми співпраці між кафедрою соціальної роботи К-ПНУ та Центром.

Вдячні пані Наталії та керівництву Центру за можливість проведення бінарного заняття та багаторічну співпрацю.

Кафедра соціальної роботи