Відкрите навчально-тренувальне заняття з легкої атлетики (група спринту)

Відкрите навчально-тренувальне заняття з легкої атлетики (група спринту)

12 жовтня 2023 року для здобувачів вищої освіти факультету фізичної культури К-ПНУ спеціальностей 017 Фізична культура і спорт та 014.11 Середня освіта (Фізична культура) відкрите навчально-тренувальне заняття з легкої атлетики (група спринту) провели:

  • олімпійський чемпіон, заслужений тренер України Віктор Бризгін;
  • заслужений працівник фізичної культури і спорту, головний тренер зі спринту Володимир Кравченко;
  • заслужений працівник фізичної культури і спорту, дворазовий учасник Олімпійських ігор Костянтин Рурак.

Заняття організували викладач кафедри спорту і спортивних ігор Олег Вергуш (зовнішній сумісник, професіонал-практик, тренер групи підвищення спортивної майстерності з легкої атлетики) та старший викладач, суддя І категорії з легкої атлетики Андрій Ладиняк.

Студенти долучилися до штатних збірних команд України з легкої атлетики. Під час тренування висококваліфіковані фахівці, тренери збірної України виокремили основні моменти підготовки спортсменів у спринтерському бігу.

Здобувачі отримали нові знання, опанували вміння і навички, які зможуть використовувати у своїй професійній діяльності.

Варто зазначити, що рік тому (8 листопада 2022 року) на розширеному засіданні кафедри спорту і спортивних ігор під час обговорення освітньо-професійних програм «Тренер з видів спорту» першого (бакалаврського) та (другого) магістерського рівнів вищої освіти кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізичного виховання та ЛФК Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова, майстер спорту України з волейболу, головний тренер ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» Юлія Якушева висловлена пропозицію щодо залучення здобувачів вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт до відкритих тренувань із різних видів спорту, з0окрема й із професійними спортсменами.

Проведення відкритого навчально-тренувального заняття з легкої атлетики (група спринту) – це лише перший крок у напрямі заохочення здобувачів вищої освіти до професійного розвитку та самовдосконалення! Далі буде…

Кафедра спорту і спортивних ігор