Перелік закладів вищої освіти за ступенями ризику у 2023 році

Перелік закладів вищої освіти за ступенями ризику у 2023 році

Державна служба якості освіти України визначила ступені ризику суб’єктів господарювання у сфері вищої освіти у 2023 році.

Задля відкритості та прозорості підготовки й оприлюднення результатів розрахунок ступенів ризику від провадження господарської діяльності у 2023 році здійснено в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (модуль «Ступені ризику (для вищої освіти)»). Таким чином максимально автоматизовано процес обчислення балів за критеріями, визначеними постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою якості освіти» від 21.11.2018 № 982.

Формування та оприлюднення переліку ЗВО за ступенями ризику має на меті дати змогу звернути увагу на чинники, що збільшують ризики провадження освітньої діяльності, та вжити заходів на запобігання зростання кількості балів за відповідними критеріями. Відтак відстежено стрімку позитивну динаміку за одним із критеріїв — станом оприлюднення на офіційних вебсайтах визначених законодавством документів та інформації.

З-поміж 290 закладів вищої освіти до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику належать 28 (10%), середнім — 186 (64%), а з незначним — 76 (26%).

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка увійшов до переліку закладів вищої освіти України із незначним ступенем ризику з результатом 20 балів (у 2022 р. був середній показник – 30 балів).

Продовжуємо формувати якісне освітнє середовище!

За інформацією Державної служби якості освіти України