Старшокласникам про історію та діяльність університету

Старшокласникам про історію та діяльність університету

Екскурсії є ефективним способом ознайомлення з історією університету та його діяльністю. Учні можуть бачити в реальному часі, як функціонує заклад вищої освіти.

13 жовтня за сприяння старшого інспектора ювенальної превенції сектору взаємодії з громадами ВП Кам’янець-Подільського РУП майора поліції Едуарда Вербицького відбулася пізнавальна зустріч науково-педагогічних працівників зі здобувачами освіти Гуменецької сільської громади та старшокласниками Донецької області в межах програми «Діти війни».

Під час зустрічі старшокласники мали змогу побувати у стінах центрального корпусу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, пройтися навчальними авдиторіями та відчути особливу атмосферу одного з найстаріших університетів України.  Гостей зустрів керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидат історичних наук, доцент Володимир Адамовський.

Про особливості бібліотечної справи розповіла директор бібліотеки К-ПНУ Людмила Климчук.

Про можливості здобувачів вищої освіти брати участь у міжнародних програмах стажування та академічної мобільності, особливості навчання на факультеті іноземної філології розповіла кандидат філологічних наук, доцент, декан факультету іноземної філології Алла Хоптяр.

Екскурсію факультетом фізичної культури провели завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук, доцент Евеліна Жигульова і заступник декана з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Боднар. Науково-педагогічні працівники звернули увагу слухачів на відомих спортсменів – випускників і студентів факультету, які прославляють Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, Європейських іграх, Універсіадах тощо; поінформували про навчання та освітні програми, зокрема розкрили суть і актуальність ОП «Фізична реабілітація».

Також гості відвідали музей історії університету, де директор музею, кандидат історичних наук, доцент Ірина Паур розповіла про заснування університету, видатних учених — працівників університету, відомих випускників тощо. Учні змогли побачити цікаві експонати, які демонструють історію К-ПНУ із початку функціонування і до сьогодні.

Цікавинкою екскурсії були відвідини навчально-наукової лабораторії етнології навчально-наукового інституту української філології та журналістики.  Завідувач, кандидат філологічних наук, старший викладач Валерій Щегельський ознайомив старшокласників з етнологічними особливостями Поділля.

Продовжуємо популяризувати К-ПНУ серед школярів.

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та
сприяння працевлаштуванню випускників університету