Презентація поетичної збірки «Словоспів» заслуженого артиста України, актора театру та кіно, воїна ЗСУ Дмитра Лінартовича

Презентація поетичної збірки «Словоспів» заслуженого артиста України, актора театру та кіно, воїна ЗСУ Дмитра Лінартовича

17 жовтня в залі засідань К-ПНУ студенти мали змогу послухати історії про буденне життя на фронті, які надихають на творчість, не дозволяють падати духом, а заохочують залишатися вірним собі і нашій державі. Таким в очах усіх присутніх  постав Дмитро Лінартович – заслужений артист України, актор театру та кіно, поет, словоспів, а із серпня 2022 року — військовослужбовець Збройних Сил України.

Презентована Дмитром Лінартовичем поетична збірка «Словоспів» сповнена патріотичного та незламного духу, віри і любові до своєї рідної землі, до людей. Пан Дмитро виконував під гітару пісні свого «словоспіву», написані під час реабілітації після важкого поранення у Соледарі. Це було щось неймовірне – виконавець просто зачаровував слухачів, адже крик душі автора пронизував кожне його слово, кожен акорд… Своєю поетичною та виконавською майстерністю Дмитро Лінартович зумів вилити і радість, і печаль, і сум, і гордість, біль і переживання, що торкнулися душі кожного слухача.

Не менш цікавою і захопливою була презентація короткометражного фільму «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича, що знімався на теренах Кам’янець-Подільської територіальної громади. На екрані – історія про воїна, який намагається пристосуватися до нової реальності після повернення з фронту. У головній ролі – актор і воїн-десантник в одній особі – Дмитро Лінартович, широко відомий за фільмом «Той, хто пройшов крізь вогонь». Наразі ж актор Лінартович з боями пройшов Херсонщину, Бахмут і Соледар. А відеозапис, де він після важкого поранення під Соледаром говорить: «Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо!», – облетів світ.

 

Мирослава Гусар та Ангеліна Гринчук
студентки навчально-наукового інституту української філології та журналістики,
спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова та література. Англійська мова)
групи Ua1-B22