Ukraine digital: перші семінари

Ukraine digital: перші семінари

Кафедра німецької мови за підтримки DAAD (Німецької служби академічних обмінів) є учасником міжнародного проєкту «Ukraine digitalStudienerfolg in Krisenzeiten sichern». Упродовж першого тижня академічної мобільності (16.10 – 21.10) 7 учасників програми прослухали два семінари у Гіссенському університеті імені Юстуса Лібіха (ULU)..

Під час першого семінару (тема: «Schreiben in der Zweit- und Fremdsprache Deutsch»; лектори:  доктор Яна Гампер та кандидат філологічних наук Ганна Братиця ) здобувачі вищої ознайомились із програмою курсу та його метою, попрацювали в групах разом з іншими студентами-іноземцями та обговорили граматичні особливості написання трьох різних видів тексту.

На другому занятті (тема: «Aktuelle Tendenzen Kinderund Jugendliteratur»; лектори:  доктор Крістен Прінц та доцент Ольга Добринчук) провели інтенсивну роботу в інтернаціональних групах (Німеччина, Україна, Італія), що неабияк сприятиме міжкультурній взаємодії та співпраці. Кожна з груп отримала завдання – розробити презентацію до твору та опублікувати її на WIKI (віртуальній платформі). Лектори надали доступ до усіх матеріалів, що розміщені на StudIP.

Отож, починаємо працювати та набиратися досвіду.

Кафедра німецької мови