Гостьова лекція провідного тренера збірної команди України з легкої атлетики В’ячеслава Нищеменка для студентів факультету фізичної культури

Гостьова лекція провідного тренера збірної команди України з легкої атлетики В’ячеслава Нищеменка для студентів факультету фізичної культури

24 жовтня на факультеті фізичної культури К-ПНУ відбулася гостьова лекція з провідним тренером збірної команди України з легкої атлетики, лектором ФЛАУ за програмою суддівства змагань В’ячеславом Нищеменком.

На лекції були присутні здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники.

Лектор ознайомив присутніх з особливостями організації та проведення змагань з легкої атлетики, а також з останніми змінами у правилах змагань. Під час зустрічі розглянули посадові обов’язки суддів, які забезпечують змагання з легкої атлетики, виокремили алгоритм ведення протоколів змагань.

Варто зазначити, що лектор на базі факультету фізичної культури у 2019 році провів суддівський семінар та підготував суддів з легкої атлетики 1-ої категорії, серед яких були викладачі кафедри спорту і спортивних ігор Андрій Ладиняк та Олег Вергуш, що дало їм право забезпечувати суддівство Чемпіонатів та Кубків України з легкої атлетики.

Гостьову лекцію організував викладач кафедри спорту і спортивних ігор Олег Вергуш (зовнішній сумісник, професіонал-практик, тренер групи підвищення спортивної майстерності з легкої атлетики).

Кафедра спорту і спортивних ігор