Студентка К-ПНУ, тренерка національної молодіжної мережі «Молодь на шляху до розбудови миру» ГО «ЛаСтрада – України» Богдана Лисак провела тренінги для учнів і студентів

Студентка К-ПНУ, тренерка національної молодіжної мережі «Молодь на шляху до розбудови миру» ГО «ЛаСтрада – України» Богдана Лисак провела тренінги для учнів і студентів

Студентка К-ПНУ спеціальності 232 Соціальне забезпечення Богдана Лисак – тренерка національної молодіжної мережі  «Молодь на шляху до розбудови миру» ГО «ЛаСтрада – України».

*«Ла Страда України» –  це громадська правозахисна організація, яка працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству , зокрема, домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей; сприяє впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства і держави.

У межах проєкту  «Попередження ґендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини» за підтримки донорської організації «Хліб для світу», Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Богдана провела низку тренінгів. Зокрема тренінг  «Протидія булінгу в учнівському середовищі» для учнів Китайгородського ліцею ім О.Борейко та  Кам’янець-Подільського ліцею  №17.

Під час зустрічей учасники детально розглянули поняття «булінг » та його види, дізналися як протидіяти булінгу, куди звертатися (діяльність Національної Гарячої лінії та номер телефону) та як захистити себе.

Також студентка провела два тренінги зі студентами 1,2,3 та 4 курсів спеціальності 232 Соціальне забезпечення кафедри соціальної роботи К-ПНУ на тему «Запобігання гедерно зумовленому насильству, з особливою увагою до домашнього насильства»,  під час яких розмежували поняття  «Гендер», «Гендерна рівність», «Біологічна стать», «Соціокультурна стать»; детально розглянули гендерно зумовлене насильствота його види. Особливу увагу звернули на масштаби проблеми, форми домашнього насильства, визначення термінів та відповідальність за вчинення.

На таку ж саму тематику Богдана провела тренінг в Будинку культури села Дерев’яне.

Пишаємося нашими студентами!

Кафедра соціальної роботи