«Як творити добро тут і зараз?»: урок волонтерства для учнів Староушицького й Іванковецького ліцеїв

«Як творити добро тут і зараз?»: урок волонтерства для учнів Староушицького й Іванковецького ліцеїв

Здобувачі вищої освіти К-ПНУ не лише самі навчаються, а й навчають інших, беруть участь в громадському житті міста та громади.

Зокрема нещодавно студентки навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ групи Ua1-B22 провели шкільний урок волонтерства на тему: «Як творити добро тут і зараз?» для учнів Староушицького ліцею Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району Хмельницької області (Мирослава Гусар (член молодіжної ради при Камʼянець-Подільському міському голові), Анастасія Ганус, Анастасія Рачковська) та Іванковецького ліцею Дунаєвецької міської ради Хмельницької області (Мирослава Гусар, Юлія Перепелиця).

Під час уроків відбулася жива та захоплива дискусія з учнями щодо ролі та важливості волонтерської діяльності в спільноті. Школярі активно брали участь у заході, виконували  практичні завдання, спрямовані на розвиток командної роботи та планування волонтерських ініціатив. Також обговорювали проєкти, які можуть покращити шкільне середовище та внести позитивний вклад у громаду. Здобувачі вищої освіти презентували успішні приклади волонтерських ініціатив, що надихнуло учнів на активну участь у подібних проєктах.

У межах заходу розповіли й про Університет Огієнка, особливості освітнього процесу в ННІ української філології та журналістики, перспективи після завершення навчання, студентське життя тощо.

Кафедра української мови