Плинні часи та особистість: кадровий дипломат Сергій Коледов у стінах аlma mater

Плинні часи та особистість: кадровий дипломат Сергій Коледов у стінах аlma mater

8 грудня 2023 р. у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулася очікувана зустріч із випускником історичного факультету К-ПНУ, генеральним консулом України в Чикаго (США) Сергієм Коледовим.

Неодноразово рефреном прозвучала думка уславленого випускника про історичний факультет як стартовий майданчик для подальших життєвих звершень. Після історичного він навчався в інституті міжнародних відносин КДУ ім. Тараса Шевченка та пройшов щаблями дипломатичної служби МЗС.Науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти з великою зацікавленістю слухали розповідь Сергія Володимировича про питання великої політики та будні української дипломатичної служби.

Університетська авдиторія поставила низку актуальних запитань про важливі події міжнародних відносин сучасності, роль української дипломатії в закордонній політиці та дипломатичний фронт російсько-української війни, політичні настрої у США та надання допомоги Україні.

Гість з приємністю відвідав музей університету та етнологічну лабораторію навчально-наукового інституту української філології та журналістики.

Олександр Федьков,
завідувач кафедри археології, спеціальних
історичних і правознавчих дисциплін,
доктор історичних наук, професор