Досвід стажування в межах Програми ЄС Еразмус+

Досвід стажування в межах Програми ЄС Еразмус+

11-15 грудня 2023 року провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Олександра Шамаріна була учасницею міжнародної академічної мобільності у формі стажування у відділі міжнародних зв’язків Католицького університету в Ружомберку (Словаччина) у межах Програми ЄС Еразмус+.

Католицький університет у Ружомберку – це партнерський університет К-ПНУ із 2019 р., у якому щороку реалізують академічну мобільність як студенти, так і викладачі. На другий семестр 2023-2024 н.р. заплановано ще 2 студентських та 3 викладацьких мобільності.

Упродовж стажування вдалося обговорити можливості розширення переліку спеціальностей для академічної мобільності, ознайомитися з особливостями організації академічної мобільності у європейському університеті.

Вкотре переконалися, що розвиток міжнародної діяльності університету залежить від багатьох чинників, зокрема, від рівня володіння англійською мовою як студентів, так і викладачів. Успішний процес укладання та реалізації міжінституційних угод часто обумовлений спільними науковими інтересами науково-педагогічних працівників та досвідом попередньої співпраці.

Велика подяка координатору Програми ЄС Еразмус+ Католицького університету в Ружомберку Мартіну Пінкошу за безцінний досвід та багаторічну надійну співпрацю! Далі – більше.

Тримаємо міжнародний фронт задля Перемоги!

Відділ міжнародних зв’язків