«Комунікація в кризових ситуаціях»: здобувачі вищої освіти К-ПНУ долучилися до тренінгу

«Комунікація в кризових ситуаціях»: здобувачі вищої освіти К-ПНУ долучилися до тренінгу

31 грудня в Молодіжному центрі відбувся тренінг на тему: «Комунікація в кризових ситуаціях».

Успішна та ефективна комунікація в період війни – це складний процес, до якого українське суспільство не було готовим повністю. Про те, що таке комунікація, її особливості під час кризових ситуацій, зокрема повномасштабного вторгнення, спілкування цивільних і військових, студенти навчально-науковго інституту української філології та журналістики К-ПНУ (групи Ua1-B22 та Ukr1-B22) говорили з тренеркою, медійницею, волонтеркою Наталією Кошай.Розуміння контексту військових дій та їхнього впливу на особисте життя може допомогти покращити якість спілкування. Навіть найдрібніша підтримка може мати велике значення. Організатори тренінгу звернули увагу на те, що важливо пам’ятати, що деякі теми можуть бути для них чутливими, потрібно поважати їхню приватність та особисті межі, не намагаючись змусити говорити про щось, що вони не хочуть.

Комунікація з військовими та ветеранами війни – це не лише про обмін словами, а про побудову взаєморозуміння та підтримки; основний  інструмент у будь-якій кризовій ситуації, особливо в умовах військового конфлікту.

Розглянуті на тренінгу правила спілкування дозволять більш ефективно комунікувати жителям громади з військовими, а після перемоги – з ветеранами.

Захід відбувся в межах проєкту «Навчально-консультативна підтримка жінок та дівчат Хмельниччини з питань розвитку лідерських та комунікаційних навичок» та «Жінки. Мир. Безпека: місцеві потреби – місцеві рішення» за підтримки Українського Жіночого Фонду, Королівства Нідерландів, громадських організацій Women та «Подільський центр «Гендерна рада».

Мирослава Гусар,
студентка навчально-науковго інституту
української філології та журналістики К-ПНУ,
член молодіжної ради при Камʼянець-Подільському
міському голові, молодіжний працівник