Студенти ННІ української філології та журналістики К-ПНУ взяли участь у Молодіжному фестивалі різноманітностей

Студенти ННІ української філології та журналістики К-ПНУ взяли участь у Молодіжному фестивалі різноманітностей

Студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ, які є активними учасниками читацького клубу, що функціонує при кафедрі історії української літератури та компаративістики, взяли участь у «Молодіжному фестивалі різноманітностей_Youth diversity festival».

26 січня 2024 року здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова)  Анастасія Островська (Ua1-B23) та здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) Світлана Слободян (Ukr1-M23) разом із асистентом кафедри історії української літератури та компаративістики Олесею Трофимюк і керівником відділу фандрайзингу Веронікою Буторіною відгукнулись на запрошення організаторів та долучились до проєкту.

Проєкт «Молодіжний фестиваль різноманітностей_Youth diversity festival» створений у межах програми UPSHIFT, яку в Хмельницькій області реалізує ГО «Заходи», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Мета заходу – об’єднати молодь, просуваючи активне та цікаве спілкування шляхом проведення заходів, які сприяють пізнанню та взаємному обміну думками, а також, створення платформи для подальшої взаємодії та спілкування молоді між собою.

Під час проведення Молодіжного фестивалю учасники мали можливість відвідати локації: із настільних ігор, майстеркласів, 3D-моделювання, спортивних активностей, музики, літератури.

Студенти й викладачі взяли участь у локації «Літературна поезія», де талановиті учасники та гості фестивалю презентували авторські поезії на різноманітну тематику і декламували вірші українських авторів.

Молодь занурилась у світ живої комунікації, відвідавши цікаві локації та познайомившись один із одним. Смаколики та гарячі напої урізноманітнили спілкування учасників під час неформальної бесіди.

Кафедра історії української літератури та компаративістики