Здобувачам вищої освіти К-ПНУ Борису Березніцькому та Олександру Самсонюку присвоєно спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України»

Здобувачам вищої освіти К-ПНУ Борису Березніцькому та Олександру Самсонюку присвоєно спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України»

Відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України студентам факультету фізичної культури К-ПНУ Борису Березніцькому (здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 1 курсу, спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура)) та Олександру Самсонюку (здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти, 1 курсу, спеціальності 014 Середня освіта (Фізична культура)) присвоєно спортивний розряд «Кандидат у майстри спорту України» з бадмінтону.

Тренер – завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання Юрій Юрчишин.

Вітаємо та бажаємо подальших спортивних досягнень!

Цікафі факти про бадмінтон:

• Волан – найшвидший снаряд з усіх ігрових видів спорту. 493 км/год – саме такий офіційний рекорд, а середня швидкість волана при поєдинку професіоналів – 300-350 км/год. При цьому вага волана становить лише 5 г. 

• Бадмінтон – інтенсивний вид спорту і входить у трійку найважчих за фізичними навантаженнями ігрових видів спорту. Якщо підсумувати всі пересування спортсмена за гру, то він долає 6-10 км. 

• Бадмінтон – другий вид спорту за популярністю у світі після футболу. У таких країнах як Данія, Індія, Великобританія, Китай, Малайзія, Японія, Корея, Індонезія, Сінгапур – цей вид спорту надпопулярний. 

• Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. Саме тоді герцог Бофорт привіз із Індії ракетки і м’яч з пір’ями у своє помістя Бадмінтон у Глостерширі, Англія (звідси і сучасна назва гри). 

• Бадмінтон грають у наступних категоріях: індивідуальні змагання чоловіків та жінок, парні змагання чоловіків і жінок, змагання змішаних пар.

• Світові чемпіонати проводяться з 1977 р. кожні два роки.

• Бадмінтон є олімпійським видом спорту з 1992 року.

• В останні роки найсильнішими вважаються спортсмени з Данії, Китаю, Малайзії, Індонезії, Японії, Індії, Великобританії, Німеччини, Франції.

Кафедра теорії і методики фізичного виховання