НМТ-2024: для вступників оприлюднили демонстраційний варіант

НМТ-2024: для вступників оприлюднили демонстраційний варіант

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив демонстраційні варіанти завдань національного мультипредметного тесту (НМТ). Випускники можуть ознайомитися з ними на сайті.

Майбутні вступники можуть ознайомитися і повправлятися на тестах з української мови, української літератури, математики, історії України, англійської, німецької, французької, іспанської мов, біології, фізики, хімії та географії. Наприкінці кожного тесту наведено правильні відповіді для самоперевірки.

Предметні тести виклали у форматі pdf-файлів, щоб забезпечити зручність тим, у кого повільний інтернет або немає змоги працювати впродовж тривалого часу з комп’ютером або іншим гаджетом.

Також зазначено, що зареєстровані користувачі «Всеукраїнської школи онлайн» можуть пройти демонстраційний варіант НМТ-2024 у розділі «Курси» для 10 та 11 класів.

Працюючи на платформі з демонстраційним варіантом, учні можуть скомпонувати роботу з потрібних предметних тестів. Під час проходження можна обирати послідовність виконання завдань і змінювати варіант відповіді. Також тут є довідкові матеріали з математики, фізики та хімії.

Після завершення роботи можна переглянути звіт про свої успіхи. У ньому вказані кількість тестових балів, помилки й теми, які варто доопрацювати.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України визначило, що цьогоріч національний мультипредметний тест проходитиме з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудуться основна і додаткова сесії.

Тестування з усіх чотирьох предметів відбуватиметься впродовж одного дня та буде поділене на два етапи. На першому етапі учасники матимуть 120 хвилин для тестування з української мови й математики, на другому — стільки ж часу на тестування з історії України та вибраного предмета. Між етапами передбачено перерву 20 хвилин.

За інформацією УЦОЯО