Підсумки акції «Подаруй бібліотеці книгу!»

Підсумки акції «Подаруй бібліотеці книгу!»

14 лютого – це не тільки день закоханих, а й Міжнародний день дарування книг. Книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; дає нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчає жити, любити та працювати. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях.

Важко собі уявити, але в епоху інформаційних технологій та розвитку електронних носіїв бібліотеці бракує книжок, тому що її комплектування, з незалежних від неї причин, не встигає за стрімким розвитком університету, утворенням нових кафедр, спеціальностей, освітніх компонентів, до того ж постійно зростає вартість книг. Особливо бракує сучасних українських видань — наукових, довідкових, науково-популярних. А фонд художньої літератури взагалі не може повністю задовольнити освітні, культурні потреби наших користувачів.  

Меценатство та благодійність — одні з найповажніших рис поціновувачів книги, які докладають зусиль до наповнення інтелектуальної скарбниці, користуватися якою можуть студенти, викладачі, працівники ЗВО, котрі зацікавлені у збагаченні своїх знань. Книги, рукописи, колекції передаються до бібліотек тому, що люди вірять в призначення й благородну місію освітянського та культурного центру. Приємно, що дарувати книги бібліотеці стало доброю традицією у К-ПНУ.

Щороку в бібліотеці проходить акція «Подаруй бібліотеці книгу», під час якої кожен охочий має змогу подарувати книгу до університетської книгозбірні. Дуже тішить те, що серед нас є люди, які дарують, аби той, хто не має змоги придбати літературу, скористався нею в бібліотеці. Кожен подарунок важливий для нас, адже він дає можливість продовжити життя книзі, яка знову і знову радуватиме свого користувача.

Підводячи підсумки минулого 2023 року, хочеться висловити щиру подяку тим людям, які цілий рік поповнювали фонд нашої бібліотеки, людям, які роблять вагомий внесок у розвиток освіти та культури, людям, які допомагають студентам черпати знання з гарних книг. У результаті цьогорічної акції до бібліотеки надійшло 2099 примірників наукової, навчальної, художньої та популярної літератури.

За підсумками акції найбільш активними дарувальниками стали науково-педагогічні працівники нашого університету:

  • історичний факультет: С. А. Копилов, В. А. Дубінський, О. М.Завальнюк, А. Л. Глушковецький, О. М. Федьков, О. Б. Комарніцький;
  • факультет спеціальної освіти, психології і соціальної роботи: В. І. Співак, Д.І. Куриця, С. П. Миронова, Л. А. Онуфрієва, Т. В. Дуткевич, О. І. Дмітрієва;
  • факультет фізичної культури: І.І. Стасюк, М. В. Прозар, О. О. Алєксєєв, Р. С. Бутов, Е. О. Жигульова;
  • педагогічний факультет: Н. В. Гудима, В. В. Федорчук, Л. М. Воєвідко, К. І. Демчик, М. А. Печенюк, Н. В. Мєлєкєсцева, О.C. Аліксійчук, І. О. Кучинська;
  • фізико-математичний факультет: О. А. Смалько, О. В. Зеленський;
  • факультет іноземної філології: Т. В. Калинюк, О.М. Городиська, А.  О. Трофименко, Н. А. Глушковецька, А. В. Дубінська, А. А. Крук;
  • природничо-економічний факультет: Г. В. Чернюк, Б. О. Опря Н.А. Мазур, І. П. Касіяник;
  • навчально-науковий інститут української філології та журналістики: Б. О. Коваленко, О. А. Рарицький, О. І. Почапська.

Надійшли видання також від громадських організацій та видавництв, а саме:

  • Національного музею Голодомору-Геноциду;
  • Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України;
  • Інституту енциклопедичних досліджень НАН України;
  • видавництва «Кліо»;
  • ВГО Української бібліотечної асоціації;
  • канадської діаспори.

Нагадуємо, що цьогорічна акція «Подаруй бібліотеці книгу» триває. Запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до участі в акції і зробити внесок у примноження загальнодоступних книжкових скарбниць.

Із переліком подарованої літератури можна ознайомитись за допомогою списків нових надходжень на сайті бібліотеки університету, а також через постійні виставки нових надходжень.

Висловлюємо щиру подяку всім дарувальникам за внесок в осучаснення фонду нашої бібліотеки.                                                                  

Чекаємо на Ваші дарунки у відділі комплектування та наукової обробки документів та у всіх відділах бібліотеки К-ПНУ.

 

Ірина Кушнір,
завідувач відділу комплектування
та наукової обробки документів