«Твоя мова – твоя перемога!»: година спілкування до Міжнародного дня рідної мови

«Твоя мова – твоя перемога!»: година спілкування до Міжнародного дня рідної мови

Щорічно Україна відзначає Міжнародний день рідної мови. Для кожного з нас — це  надзвичайно цінний день. Сьогодні, як ніколи,  важливо усвідомлювати існування рідної мови, її історію та тривалий шлях становлення.

Студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики групи Ua1-B22 разом із кандидатом філологічних наук, старшим викладачем кафедри української мови Зореславою Шевчук та доктором філологічних наук, професором кафедри української мови Людмилою Марчук організували тематичну годину спілкування «Твоя мова – твоя перемога!».

Здобувачі наголосили на важливості існування рідної мови та її значущості, окреслили історію свята, згадали думки відомих діячів про значення мови в житті України. Цінними для університетської спільноти є Десять мовних заповідей Івана Огієнка. Думки мовознавця відтворюють сутність і головну цінність, яка є в кожного народу: рідна мова, її правопис та вимова. Про значення кожної заповіді розповіли у відеоролику, який підготували заздалегідь.

Також студенти провели вікторину серед здобувачів вищої освіти та викладачів, зацікавивши загадками, прислів’ями, фразеологізмами, діалектами української мови. Переможці отримали призи.

Захід пройшов у приємній атмосфері з особливим відчуттям гордості, національної свідомості та любові до рідної мови. Ця тематична зустріч об’єднала наші думки та бажання: шанувати й оберігати рідну мову та боротися на мовному фронті, адже слово — переможе!

Ангеліна Гринчук,
студентка 2 курсу навчально-наукового інституту
української філології та журналістики
спеціальності 014.01 Середня освіта
(Українська мова та література. Англійська мова)