Піч-дек за підсумками сертифікатної програми «Стартап-проєктування в закладі освіти»

Піч-дек за підсумками сертифікатної програми «Стартап-проєктування в закладі освіти»

Упродовж лютого-квітня 2024 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка реалізували сертифікатну програма «Стартап-проєктування в закладі освіти». Вона об’єднала 25 слухачів: педагогічних працівників ліцеїв міста, науково-педагогічних працівників коледжів та Університету Огієнка. Тренінгові заняття в офлайновій формі провели викладачі кафедри економіки підприємства: доктор економічних наук, професор Ірина Ящишина та кандидат економічних наук, доцент Тетяна Боднарчук.

Команди слухачів програми набули компетентностей щодо стартап-проєктування, а також підготували 5 унікальних стартапів: мобільний додаток для підбору образу «Єшовбрати», мобільний додаток для зменшення стильового бар’єру між поколіннями «Дзеркало», лаундж-зона для психологічного розвантаження педагогів «Light Space», дезінфекційна насадка на дверні ручки «Stop-Vir», служба доставки дітей до гуртків «SafeVia».

До журі піч-деку були запрошені проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Світлана Миронова, начальник управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Мельник, директор Кам’янець-Подільського фахового коледжу індустрії, бізнесу та інформаційних технологій Сергій Никифорчук, директор Кам́янець-Подільського навчально-виховного комплексу № 9 імені А.М. Трояна Наталія Осадчук. Гості заходу відзначили високий рівень підготовки презентованих проєктів та креативний підхід команд до генерування стартап-ідей. Світлана Миронова висловила своє переконання в тому, що педагогічні та науково-педагогічні працівники освітніх закладів міста будуть застосовувати в освітньому процесі набуті навички проєктної роботи, залучаючи до стартапінгу здобувачів освіти.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка продовжує брати участь у проєкті «Підприємницький університет» і впроваджувати елементи стартап-проєктування в освітній процес та наукову діяльність.

Вероніка Буторіна,
керівник відділу фандрайзингу