Про традиції минулого та активне сьогодення Університету Огієнка розповіли під час пізнавальної екскурсії факультетами/інститутом

Про традиції минулого та активне сьогодення Університету Огієнка розповіли під час пізнавальної екскурсії факультетами/інститутом

У межах заходу «Дні відкритих дверей – щодня» була проведена екскурсія для одинадцятикласників Кам’янець-Подільського ліцею №10 Кам’янець-Подільської міської ради.

Знання історії розвитку закладу, де плануєш здобувати вищу освіту, є важливим джерелом освітнього збагачення і розширення історичного світогляду. З історією становлення та функціонуванням Університету Огієнка й освітніми програмами ознайомив старшокласників перший проректор, кандидат історичних наук, доцент Володимир Дубінський, а про особливості освітнього процесу розповіла керівник навчально-методичного відділу, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Гудима.

Екскурсію факультетами/інститутом провів керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидат історичних наук, доцент Володимир Адамовський.

Факультет фізичної культури представила заступник декана факультету з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Боднар. Вона звернула увагу слухачів на відомих спортсменів – випускників і студентів факультету, які прославляють Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, Європейських іграх, Універсіадах тощо, зокрема це й випускники Кам’янець-Подільського ліцею №10, які зараз навчаються в К-ПНУ; поінформувала про навчання та спеціальності факультету.

Декан факультету іноземної філології, кандидат філологічних наук, доцент кафедри англійської мови Алла Хоптяр розповіла гостям про факультет, який очолює та ознайомила їх з освітніми програмами, які постійно оновлюють відповідно до викликів часу й запитів роботодавців. Алла Олександрівна наголосила на можливості здобувачів вищої освіти брати участь у міжнародних програмах стажування та академічної мобільності.

Екскурсія продовжилася в навчально-науковій лабораторії етнології, яку провів кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри історії, української літератури та компаривістики, завідувач лабораторії Валерій Щегельський. Одинадцятикласники мали змогу ознайомитися з унікальною колекцією експонатів із народного побуту давнього Поділля, а також зі спеціальностями навчально-наукового інституту української філології та журналістики, про які їм розповів Валерій Васильович.

Сподіваємось побачити знайомі обличчя в стінах К-ПНУ та нагадуємо, що університет радо відчиняє свої двері перед кожним. Запрошуємо на екскурсії за індивідуальною чи колективною програмою в зручний для вас час!

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та
сприяння працевлаштуванню випускників університету