«Місто має бути чистим»: студенти та викладачі К-ПНУ долучилися до екоакцій

«Місто має бути чистим»: студенти та викладачі К-ПНУ долучилися до екоакцій

Свідоме студентство – майбутнє країни!

Здобувачі вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету активно долучаються до заходів, пов’язаних з екологією та розвитком зелених технологій, стратегіями екоактивності й екотрендів.

13 квітня студенти та викладачі (навчально-наукового інституту української філології та журналістики, факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи) об’єднали зусилля, щоб зробити наше місто кращим місцем для всіх. Разом із жителями громади долучилися до акції «Місто має бути чистим» та прибирали дендропарк.

Участь у таких заходах надає можливість активно допомагати місцевій громаді. Ці акції не лише забезпечують чисте середовище для життя, але й сприяють формуванню екологічної культури та відповідальному ставленню до природних ресурсів.

«Долучайтеся і ви – разом ми можемо зробити світ кращим!»
Ельвіра Слєпцова (студентка ННІ української філології та журналістики групи Ukr1-B22).

16 квітня студенти та науково-педагогічні працівники історичного факультету організували екоакцію.

Організатори: голова студентського самоврядування історичного факультету Олена Вонсович: «Ми хотіли зробити свій внесок у захист довкілля.  Вважаємо, що важливо дбати про нашу планету, і сподіваємося, що наша акція надихне інших людей зробити те ж саме»; Владислав Кирилюк: «Звичайно, за один день неможливо розв’язати проблему засмічення, адже сміття накопичувалось роками. Але ми віримо, що зможемо зробити значний крок до кращого майбутнього нашого міста, об’єднавши спільні зусилля. Кожен із нас повинен присвячувати час і використовувати сили для доброустрою. Не обов’язково організовувати масштабні акції. Можна просто прибрати сміття у своєму дворі, на вулиці, в парку».

«Ми дуже пишаємося нашими студентами за їхню ініціативу та активну участь у цій важливій справі. Це ще раз підтверджує те, що наші студенти не лише прагнуть до знань, але й мають активну життєву позицію і дбають про довкілля», зауважив декан історичного факультету Анатолій Глушковецький.

Важливо підтримувати екологічні ініціативи, долучатися до акцій, підписувати петиції, допомагати екоорганізаціям.

Ця екоакція – чудовий приклад того, як молодь може змінити світ на краще. Ми щиро сподіваємося, що подібні акції стануть доброю традицією, а наше місто чистішим і зеленішим.

Яна Булдакова,
студентка історичного факультету

Пресцентр