Екскурсія університетом для вихованців Школи природничого напряму м. Городок

Екскурсія університетом для вихованців Школи природничого напряму м. Городок

Екскурсія університетом – прекрасна можливість ознайомитися з омріяним закладом вищої освіти.

18 квітня Університет Огієнка відвідали вихованці Клубу імені Сергія Виноградського (видатний вчений мікробіолог) та Городоцького  краєзнавчого музею (G-MUSEUM).

Модераторами заходу були керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидат історичних наук, доцент Володимир Адамовський та кандидат біологічних наук, доцент Максим Козак.

Перший проректор, кандидат історичних наук, доцент Володимир Дубінський ознайомив старшокласників з історією становлення та функціонуванням Університету Огієнка, розповів про спеціальності й освітні програми, які пропонує К-ПНУ, наголосив на тому, що в закладі створенні всі умови для успішного навчання, цікавого дозвілля, реалізації наукового, дослідницького, спортивного і творчого потенціалу студентів.

Із факультетом фізичної культури абітурієнтів ознайомила заступник декана з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Боднар і завідувач кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, кандидат біологічних наук, доцент Евеліна Жигульова. Акцентували увагу відвідувачів на доцільності навчання за спеціальністю 227 Фізична терапія, ерготерапія та на факультеті загалом.

Директор музею історії університету, кандидат історичних наук, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Ірина Паур окреслила історію створення, розвитку й реорганізації закладу освіти, повідомила про видатних учених – працівників університету, відомих випускників тощо. Учні змогли побачити цікаві архівні документи та унікальні експонати, які демонструють історію К-ПНУ із початку функціонування і до сьогодні.

Також пізнавальними були  екскурсії навчально-науковою лабораторію етнології навчально-наукового інституту української філології та журналістики, навчально-дослідною археологічною лабораторією історичного факультету, науково-навчальною лабораторію прикладної географії та геотуризму, зоологічним музеєм природничо-економічного факультету.

Про освітні програми, спеціальності природничо-економічного факультету гостям розповіли завідувач кафедри біології та екології кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Казанішена та завідувач кафедри географії та методики її викладання, кандидат географічних наук, доцент Ігор Касіяник. До  зустрічі активно долучилися науково-педагогічні працівники кафедри біології та екології (Олександр Любинський, Іван Федорчук, Валентина Колодій).

Вкрай цікавою була екскурсія кафедрами фізико-математичного факультету. Учні мали змогу ознайомитися з програмами підготовки бакалаврів і взяти участь у науковій експедиції «Закони електродинаміки», під час якої долучилися до проведення цікавих дослідів із фізики за участю студентів факультету під керівництвом доктора педагогічних наук, доцента, професора кафедри фізики Аркадія Куха.

Сподіваємось зустріч була цікавою та корисною, а співпраця університету з освітніми закладами м. Городок буде надалі плідною та продуктивною!

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та
сприяння працевлаштуванню випускників університету