Чорнобиля гіркий полин…

Чорнобиля гіркий полин…

26 квітня – день скорботи, день спогадів. Це ще одна нагода вкотре проаналізувати, що відбулося в м. Прип’ять Київської області тієї трагічної ночі та які це має наслідки сьогодні.

Тридцять вісім років тому, 26 квітня, сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства, відлуння якої відчуваємо досі. Цю аварію класифікували за найвищим сьомим рівнем небезпеки згідно з Міжнародною шкалою ядерних подій (INES).

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять про тих, хто загинув внаслідок цієї трагедії, і висловлюємо подяку тим, хто ризикував своїм життям, щоб ліквідувати наслідки аварії.

До річниці Чорнобильської трагедії кафедри факультетів/інституту провели низку виховних заходів. Студенти й викладачі знову згадали події того дня, проаналізували наслідки трагедії для України і світу, переглянули документальний фільм, вшанували полеглих ліквідаторів хвилиною мовчання, а також відвідали меморіал «Героям Чорнобиля» та поклали квіти до пам’ятника загиблим захисникам і ліквідаторам ЧАЕС.

Із кожним роком, коли згадуємо Чорнобиль, маємо нагадувати собі про нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями та необхідність безперервного зусилля щодо безпеки й екології.

Пам’ятаємо…

Пресцентр