Участь у робочій зустрічі «ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: Комунікація та співпраця з ветеранами та ветеранками, членами їхніх сімей та тими, хто потребує інклюзії»

Участь у робочій зустрічі «ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: Комунікація та співпраця з ветеранами та ветеранками, членами їхніх сімей та тими, хто потребує інклюзії»

26 квітня 2024 року в м. Кам’янці-Подільському відбулась робоча зустріч «ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: Комунікація та співпраця з ветеранами і ветеранками, членами їхніх сімей та тими, хто потребує інклюзії». До зустрічі запросили представників академічної спільноти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка кандидата психологічних наук, доцента кафедри психології освіти Наталію Дідик і кандидата педагогічних наук, доцента кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Оксану Дмітрієву.

Організатори заходу: ГО «Кам’янець-Подільський «РАТУША» у партнерстві з працівниками Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини, Поліції Хмельницької області, Поліції Одеської області.

Учасниками зустрічі були: представниця уповноважного ВРУ з прав людини Оксана Кізаєва; старші інспектори з особливих доручень управління ДПЛ ДГІДПЛ НП Андрій Когунь (з дислокцією в Хмельницькій області) та Костянтин Дрьомов (з дислокацією в Одеській області); начальник Управління головної інспекції ГУНП в Хмельницькій області Петро Кузьмін; начальник сектору ДПЛ Віталій Кавкало; начальник відділу взаємодії з громадами КП РУП Вадим Стельмах; працівник Кам’янець-Подільського ТЦК та СП Віктор Гнатюк; начальник Управління НАП Кам’янець-Подільської міської ради Ірина Остафійчук; Кам’янець-Подільська філія Хмельницького обласного центру зайнятості, правозахисниці й адвокатеси Олександра Стасій та Віта Горохолінська.

Мета заходу: обговорення психологічних особливостей співпраці й комунікації з ветеранами; надання якісних соціальних і юридичних послуг ветеранам, ветеранкам та членам їхніх сімей, родинам загиблих воїнів; набуття стресостійкості; недопущення психологічного вигорання на робочому місці; навчання налагодженню спілкування в різних ситуаціях, уникаючи конфліктів, зокрема під час виконання службових завдань.

Присутні обговорили й напрацювали пропозиції для розробки дорожньої карти за напрямами:

  • дотримання прав ветеранів, врахування працівниками поліції особливостей взаємодії з ветеранами;
  • діяльність Офісу Омбудсмана у сфері контролю за дотриманням прав ветеранів;
  • створення толерантного середовища для психологічного комфорту під час взаємодії з ветеранами;
  • юридична допомога та правове консультування ветеранів;
  • система соціального захисту ветеранів війни.

Йшлося й про особливості роботи з ветеранами з інвалідністю, правила ділового етикету під час взаємодії з ними, гендерні аспекти під час співпраці з ветераном / ветеранкою, психологічні особливості взаємодії із сім’ями ветеранів. За цими напрямами учасники зустрічі виконували цікаві практичні кейси.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка й надалі долучатиметься до схожих громадських ініціатив та формування громадянського суспільства.

Відділ фандрайзингу