На кафедрі біології та екології К-ПНУ відбулися гостьові лекції для студентів та викладачів

На кафедрі біології та екології К-ПНУ відбулися гостьові лекції для студентів та викладачів

23 квітня викладачі кафедри та здобувачі освіти спеціальностей 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), 101 Екологія, 091 Біологія прослухали лекцію prof. UAM, dr hab. Zbigniew Celka, Department of Systematic and Environmental Botany, Adam Mickiewicz University, Poznań (кафедра систематичної та екологічної ботаніки Університету ім. Адама Міцкевича у Познані).

Загалом до лекції долучилось понад 50 учасників із різних закладів вищої освіти України.

Тема лекції: «Зміни флори: вимирання та інвазії рослин». Лектор торкнувся досить актуальної на сьогодні проблеми, проаналізував масштаби зміни флори, окреслив основні фактори, що цьому сприяють, загрози для флори та в цілому для людства.

7 травня 2024 р. викладачі та здобувачі освіти кафедри біології та екології прослухали цікаву та змістовну лекцію на тему «Antibiotic Pollution in the Environment: From Microbial Ecology to Public Health» (Забруднення навколишнього середовища антибіотиками: від мікробної екології до громадського здоров’я). Лектор: Prof. Dr. Lyudmyla Symochko, Department of Life Sciences, Faculty of Science and Technology, University of Coimbra, Coimbra, Portugal. ERNAS Research Centre for Natural Resources, Environment and Society (Кафедра природничих наук, Факультет науки і технологій, Університет Коїмбри, Коїмбра, Португалія. Дослідницький центр природних ресурсів, навколишнього середовища та суспільства CERNAS).

Актуальність лекції зумовлена сучасним рівнем біобезпеки різних видів забруднення навколишнього середовища антибіотиками в країнах ЄС і Україні для реалізації цілей сталого розвитку. Лекція була проведена в межах угоди про співпрацю між Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка (Україна) і Коїмбрським університетом (Португалія).

Здобувачі вищої освіти, науково-педагогічні працівники кафедри біології та екології природничо-економічного факультету і стейкголдери, які забезпечують реалізацію наших ОП, дякують лекторам за позитивну атмосферу, змістовну бесіду та високий науково-методичний рівень лекцій.

Кафедра біології та екології