День: 16.07.2024

Гранти на сплату навчання для здобувачів вищої освіти «Scholarship в Україні»

Студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка запрошують взяти участь у соціальній програмі Scholarship.

Головний приз – гранти (стипендія) на сплату року навчання в українському ВНЗ. Читати далі

Студенти-філологи пройшли навчальну фольклорно-діалектологічну практику

Навчальна фольклорно-діалектологічна практика – це важливий елемент підготовки здобувачів вищої освіти 1 курсу, які навчаються за спеціальністю 035 Філологія (спеціалізація 035.01 Українська мова та література). Вона спрямована на вивчення народної культури й мовної різноманітності регіонів.

Під час цієї практики студенти мають можливість безпосередньо взаємодіяти з носіями діалектів, записувати фольклорні тексти, пісні, казки та інші зразки усної народної творчості. Збереження цього «скарбу» є вкрай актуальним, адже українці стали все менше дотримуватись своїх вікових традицій, співати народних пісень, проводити сімейні та інші обряди, а  носіїв цих знань стає все менше. Учасники практики виконують важливе наукове завдання: накопичують матеріал для дослідження процесів, що визначають еволюцію сучасної української мови. Записи творів можуть бути згодом підготовлені до публікації в наукових збірниках, стати основою для написання наукової роботи. Читати далі

У К-ПНУ переважатиме традиційна модель навчання: ректор Сергій Копилов про особливості освітнього процесу у 2024-2025 н.р.

Ректор К-ПНУ Сергій Копилов висловив власні міркування щодо нового навчального року. У зв’язку з безпековою та енергетичною ситуацією в Україні освітній процес в університеті у 2024-2025 н.р. для здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів денної форми здобуття вищої освіти, окрім перших курсів, розпочнеться з 26 серпня 2024 року. Таке рішення прийнято на засіданні вченої ради університету.

Студенти перших курсів розпочнуть навчання 01 вересня 2024 року. Читати далі