У К-ПНУ переважатиме традиційна модель навчання: ректор Сергій Копилов про особливості освітнього процесу у 2024-2025 н.р.

У К-ПНУ переважатиме традиційна модель навчання: ректор Сергій Копилов про особливості освітнього процесу у 2024-2025 н.р.

Ректор К-ПНУ Сергій Копилов висловив власні міркування щодо нового навчального року. У зв’язку з безпековою та енергетичною ситуацією в Україні освітній процес в університеті у 2024-2025 н.р. для здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів денної форми здобуття вищої освіти, окрім перших курсів, розпочнеться з 26 серпня 2024 року. Таке рішення прийнято на засіданні вченої ради університету.

Студенти перших курсів розпочнуть навчання 01 вересня 2024 року.

За словами ректора, переважатиме традиційна модель навчання (очний формат), у виняткових випадках освітній процес відбуватиметься в змішаному форматі. Формат навчання значно впливає на якість освіти. Очна форма – це можливість здобути цінні знання й реалізувати себе в соціумі.

Сергій Анатолійович наголосив на тому, що проведення навчальних занять для академічних груп студентів, навчальних потоків відбуватиметься впродовж навчального дня (І-ІІ зміна) з урахуванням розрахункової місткості найпростіших укриттів, які передбачено для використання на час дії сигналу «Повітряна тривога».

Важлива для збереження життя інформація поширюється через різні ресурси: сайти, соціальні мережі, шляхом загальноуніверситетського оповіщення тощо. Задля висвітлення безпекової інформації та алгоритму дій на випадок ракетної небезпеки, загрози виникнення терористичного акту розроблено «Правила безпеки у воєнний час».

Зимова екзаменаційна сесія проходитиме в терміни, визначені графіками освітнього процесу підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальностей університету.

Також Сергій Копилов зазначив, що в окремих випадках (терміни проходження практик, виконання курсових і кваліфікаційних робіт тощо) внесено зміни до графіків освітнього процесу, а структуру освітнього процесу буде скореговано з урахуванням дії правового режиму воєнного стану, особливостей осінньо-зимового та опалювального періодів. Планується використовувати окремі суботні дні як робочі.

Пресцентр