МОН оголошує конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим

МОН оголошує конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим

МОН оголошує конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України — Героїв Небесної Сотні. Конкурс розпочинається 20 серпня 2024 року. Відповідне рішення ухвалено наказом МОН від 09.08.2024 № 1118.

За результатами конкурсного добору найкращим молодим ученим буде призначено 25 державних іменних стипендій строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб кожна в п’яти номінаціях:

  • стипендія імені Дмитра Максимова;
  • стипендія імені Назарія Войтовича;
  • стипендія імені Романа Гурика;
  • стипендія імені Устима Голоднюка;
  • стипендія імені Юрія Поправки.

Обов’язкова умова для здобуття стипендії: наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, у якому працює (за яким навчається) претендент (не менше як три з перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів), наукові доповіді, охоронні документи на об’єкти інтелектуальної власності, науково-методичні документи, звіти).

Вагоме значення під час визначення переможців конкурсу має активна громадянська позиція претендента щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Уперше документи для участі в конкурсі заклади вищої освіти, наукові установи або ради молодих вчених при органі виконавчої влади подають в електронному вигляді до Національної електронної науково-інформаційної системи «URIS». Відповідний модуль конкурсу Національної електронної науково-інформаційної системи «URIS» для подання документів буде доступний з 02.09.2024 за покликанням.

Кінцевий термін подання документів — 20 вересня 2024 року.

Важливо: виплата стипендій розпочинається з 1 січня 2025 року.

Довідкова інформація за телефоном: + 38 (044) 287 82 57.

З більш детальнішою інформацією про Конкурс можна ознайомитися за покликанням.

За інформацією МОН