День: 25.09.2024

Зустріч із представниками Всеукраїнської молодіжної громадської організації «АЙСЕК»

24 вересня в Університеті Огієнка відбулася зустріч з представниками Всеукраїнської молодіжної громадської організації «АЙСЕК», організована Науковим товариством студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених К-ПНУ.

Студенти всіх факультетів і ННІ української філології та журналістики, викладачі К-ПНУ мали можливість поспілкуватися з Надією Вольвин й Іриною Вербовецькою.

Спікери проінформували про свою діяльність і продемонстрували актуальні пропозиції для студентів, а також  розповіли про досвід інших учасників. Молодіжна організація «АЙСЕК» активно співпрацює з університетами та іншими освітніми установами з метою сприяння розвитку молодіжного лідерства. Вона надає молодим людям можливість набути міжнародного досвіду, покращити свої міжкультурні навички та вплинути на світ через свою діяльність.

Здобувачі вищої освіти дізналися про можливості волонтерства, стажування й участі в проєктах з «АЙСЕК», що допоможе їм в майбутньому знайти своє місце в сучасному світі та створити міжнародну мережу контактів.

Дякуємо представникам «АЙСЕК» за цікаву інформацію та пропозиції щодо співпраці!

Наукове товариство студентів (слухачів),
аспірантів, докторантів і молодих вчених К-ПНУ

Реалізація і планування спільних проєктів із Державним архівом Хмельницької області у сферах туризму та гостинності

17 вересня відбулась зустріч колективу та здобувачів вищої освіти кафедри туризму і готельно-ресторанної справи з директором Державного архіву Хмельницької області Катериною Бурдуваліс.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка має досвід тривалої і плідної співпраці з Державним архівом, про що й зазначила гостя. Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи вже беруть участь у дослідницьких проєктах в історичному, культурному, гастрономічному напрямах. Читати далі

«Техніки пошуку роботи»: тренінг для здобувачів кафедри німецької мови

24 вересня в межах заходів «Кар’єрного інтенсивну для здобувачів вищої освіти факультету іноземної філології» та в межах співпраці з Кам’янець-Подільською філією Хмельницького обласного центру зайнятості було проведено тренінг «Техніки пошуку роботи» (заступник начальника відділу кар’єрного консультування Віктор Віннічук та психолог Наталія Ільєва) для здобувачів спеціальностей 014 Середня освіта (Мова і зарубіжна література (німецька). Читати далі

Актуальні вакансії

До уваги випускників Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка!

Одним із пріоритетних завдань університету є допомога випускникам у виборі місця роботи для подальшого успішного працевлаштування та кар’єрного зростання.

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету пропонує щотижневу рубрику «Актуальні вакансії». Читати далі

«Інклюзивна освіта засобами музичного мистецтва»: гостьова лекція для студентів спеціальності 012 Дошкільна освіта

24 вересня здобувачі вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта й викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти К-ПНУ прослухали гостьову лекцію «Інклюзивна освіта засобами музичного мистецтва». Лектор – доцент Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, ігромайстер, поет та композитор Микола Шуть.

Микола Миколайович – член ліги композиторів України, автор більше 600 віршів, близько 200 музичних ігор, більше 100 ігрових програм і багатьох ігрових проєктів. Також він займається активною просвітницькою діяльністю, проводить семінари й майстеркласи з впровадження ігрових технологій в університетах, коледжах, школах, закладах дошкільної освіти, установах позашкільної освіти та культури, центрах соціальної роботи і центрах реабілітації. Читати далі

Дайджест академічної мобільності

СТИПЕНДІЇ ІМЕНІ ФУЛБРАЙТА

Офіс Програми академічних обмінів імені Фулбрайта оголошує конкурс для молодих дослідників та викладачів Fulbright Research and Development Program – стипендії для проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.

Кваліфікаційні вимоги. У конкурсі можуть брати участь: Читати далі

Акредитація освітніх програм: механізми забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ

У Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка успішно реалізовують актуальні програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників.

Зокрема 24 вересня розпочали реалізацію програми «Акредитація освітніх програм: механізми забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ».

Модератор – керівник навчально-методичного відділу, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри теорії та методик початкової освіти Наталія Гудима.

Мета програми -удосконалення психолого-педагогічної, комунікативної, інформаційно-комунікаційної компетентностей гаранта освітньої програми як менеджера в успішній підготовці самооцінювання та проходженні акредитаційної експертизи відповідно до сучасних вимог і викликів у галузі вищої освіти. Варто зазначити, що кожен учасник програми отримає сертифікат про підвищення кваліфікації (30 годин / 1 кредит ЄКТС). Читати далі

«Я студент туристичного міста»: першокурсники К-ПНУ долучились до акції

Кам’янець-Подільський – це місто з багатою історичною та культурною спадщиною, яке славиться унікальними краєвидами і, звичайно, є туристичним центром Поділля.

Традиційно на початку навчального року департамент гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради організував для студентів перших курсів акцію «Я студент туристичного міста». Читати далі