Тиждень соціальної педагогіки і соціальної роботи

Тиждень соціальної педагогіки і соціальної роботи

Упродовж тижня (16 – 19 листопада) на факультеті корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету відбувся Тиждень соціальної педагогіки і соціальної роботи.

Програма була насичена різноманітними творчими конкурсами, змаганнями, майстер-класами. Так, зокрема, в перший день студенти мали можливість проявити свої таланти, долучившись до Літературних читань «Соціальний педагог (соціальний працівник) – це професія чи поклик душі?». Координаторами заходу були Опалюк Т.Л., кандидат педагогічних наук, асистент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи та Сметанюк Т.І., асистент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи. Компетентне журі визначило переможців:

  • У жанрі «есе» найкращими стали Козлова Інна (42 група) та Київська Олена(41 група);
  • У жанрі «поезія» – Зіневич Сергій (11 група);
  • У жанрі «пісня» – Гавришко Софія (31 група);
  • У новому жанрі «stend-up» – Головач Давид (32 група).Другий день Тижня соціальної педагогіки і соціальної роботи розпочався із фотовиставки «Творити добро – це просто. Варто зазначити, що студенти досить креативно та творчо підійшли до виконання цього завдання. Переможцями у конкурсі стали команди:
  • 21 групи (спеціальність: «Соціальна педагогіка») та 42 групи (Спеціальність: «Соціальна допомога»);
  • ІІ місце виборола команда 31 групи (спеціальність: «Соціальна педагогіка»), представивши свій фото-колаж у вигляді фотокниги «Серце віддаю дітям»;
  • ІІІ місце посіла команда 32 групи (спеціальність: «Соціальна допомога»).

Ще одним не менш захопливим та цікавим випробуванням для студентів став ІІ професійний квест. Учасники мали можливість краще познайомитися з містом і відвідати заклади та установи соціального спрямування, серед яких: міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Навчально-виховний комплекс №8, Центр надання психологічної допомоги «Гармонія», Пенсійний фонд, редакція газети «Студентський меридіан». Останнім завданням студентів було організувати патріотичний флешмоб.

І місце у конкурсі розділили команди І та V курсів, ІІ місце посіла команда ІІІ курсу, ІІІ місце – IV курс.

Координаторами заходу були: Мельник Л.П., кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, Гевчук Н.С., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, Данилюк О.І., кандидат економічних наук, ст. викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи.

18 листопада  відбувся незвичний для студентів та викладачів захід – День самоврядування, де роль викладачів на заняттях виконували студенти. Оцінювали новоспечених викладачів студенти. Таким чином, І місце вибороли студентки 42 групи – Цимбал Наталія та Козлова Інна, ІІ місце – Ліщинська Інна (студентка 32 групи), ІІІ місце посіла Янчук Ольга (студентка 41 групи).

Координатори заходу: Мельник Ж.В., кандидат психологічних наук, ст. викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, Раєвська Я.М., кандидат психологічних наук, ст. викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи.

Також, 18 листопада викладачами кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи були проведені майстер-класи: «Арт-терапевтичні методи у соціально-педагогічній роботі з дітьми» (координатор – Дідик Н.М., кандидат психологічних наук, ст. викладач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи) та «Квілінг як мистецька техніка у роботі фахівця соціальної сфери» (координатор – Опалюк О.М.,кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи).

Завершальним заходом Тижня соціальної педагогіки і соціальної роботи, став студентський КВК, у якому змагалися студенти 1-4 курсів, студенти 5 курсу виступали у ролі наставників команд.

Учасники змагалися у таких конкурсах:

  1. Привітання (представлення команди, девізу, емблеми);
  2. Відеоролик «Чому до нас варто йти вчитися?»;
  3. Домашнє завдання (2 дитячих фото з коментарями);
  4. Музичний конкурс «Професія фахівця соціальної сфери – професія оптиміста».

Неочікуваним сюрпризом для студентів став відеоролик «Студенти очима викладачів», в якому головну роль зіграли викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи. Координатором конкурсу був: Сербалюк Ю.В., кандидат історичних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи.

Після представлення усіх конкурсних завдань, компетентне журі розподілило нагороди:

І місце посіла команда 3 курсу;

ІІ місце – 2 курсу;

ІІІ місце розділили команди 1 та 4 курсів.

Колектив кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи висловлює щиру подяку спонсорам Тижня соціальної педагогіки і соціальної роботи:

  • Ігорю Костику (Фотостудія Ігоря Костика), який подарував студентам сертифікат на безкоштовну фотосесію в його студії.
  • Фітнес-центру «Нова – будова» (студенти отримали флаєри на 1-денне безкоштовне відвідування фітнесу).
  • Центру психологічної допомоги «Гармонія» (студенти 2 груп будуть мати можливість безкоштовно прийняти участь у тренінгах).

Гевчук Наталія Сергіївна, кандидат
педагогічних наук, доцент