Василь Арович розповів про стажування

Василь Арович розповів про стажування

У конференц-залі центрального корпусу К-ПНУ імені І. Огієнка відбулася зустріч із студентом третього курсу факультету української філології та журналістики — Василем Аровичем, присвячена його 15-ти денному стажуванню в Києві в рамках проекту «Хаб медіа мобільності».

Працював Василь у конвергентному ЗМІ Радіо Свобода, де спробував свої сили у різних видах журналістської діяльності. Розповідав про те, як вдалося потрапити на стажування, зокрема про два етапи відбору. Перший етап – резюме і мотиваційний лист, другий — есе на тему «Декомунізація як інновація». Також говорив про завдання, які йому доводилося виконувати для того, щоб розвинути свою майстерність. Василь показав декілька оперативних сюжетів, які вийшли в ефір. Серед них були зйомки мітингів, де вдалося поспілкуватися з Марією Варфоломєєвою, матір’ю та сестрою Надії Савченко. Один з сюжетів був присвячений діяльності волонтерів «Батальйону Сітка».
Василь Арович ділився враженнями від лекцій, які проводили провідні фахівці в галузі журналістики — Наталка Гуменюк, Діана Дуцик, Наталія Лігачова.

Зустріч відвідали студенти та викладачі факультету української філології та журналістики. Кожний охочий міг поспілкуватися з Василем та отримати відповідь на будь-яке запитання.

Хижа Ірина, студентка 11 ж групи