Зустріч з ветеранами, які звільняли Кам’янець від фашистів

Зустріч з ветеранами, які звільняли Кам’янець від фашистів

Щороку 26 березня кам’янчани відзначають річницю звільнення міста від німецько-фашистських загарбників Проскурівсько-Чернівецькою наступальною операцією військ Червоної армії.

25 березня студенти історичного факультету спеціальності «Політологія» відвідали могилу загиблих воїнів Другої Світової війни, де брали участь у мітингу-реквіємі та покладанні квітів до пам’ятника. А наступного дня спільно з колегами-істориками побували на зустрічі з ветераном Великої Вітчизняної війни, полковником Іваном Єгоровичем Кошелєвим і ветераном Збройних Сил України, підполковником у відставці Дмитром Марковичем Матусом.

Декан факультету, доцент Володимир Дубінський на початку зустрічі представив студентам гостей і зробив акцент на основних аспектах, що стосувалися визволення Кам’янця-Подільського у березні 1944 року. Модерувала зустріч заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи Тетяна Білецька.

Гості факультету поділилися своїми спогадами тих подій, в яких вони брали участь. Іван Кошелєв також презентував студентам свою збірку спогадів Другої Світової війни «Щитом і мечем» (2015). Дмитро Матус висловив позицію  щодо військових дій на сході України.

У кінці зустрічі голова ради Студентського самоврядування факультету Антоніна Хаснуліна вручила гостям квіти та солодкі подарунки. Окрім того, 26 березня студенти привітали зі святом й інших ветеранів.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети