Improving Language Skills and Having Fun With Business English Courses

Improving Language Skills and Having Fun With Business English Courses

Передноворічний час – не завжди безтурботне очікування свят. Особливо для студентів. 3 23 по 27 грудня на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбувався тренінг з інтенсивного навчання ділової англійської мови «Business English Intensive Courses». П’ять днів напружених проте надзвичайно цікавих та корисних занять не пройшли для студентів даремно.

Підвищити рівень володіння розмовним та діловим англійським мовленням, студентам допомагала, зокрема, Юлія Авсюкевич – кандидат педагогічних наук, філолог, перекладач, сертифікований міжнародний тренер з ділової англійської мови, декан коледжу освітнього центру Kingdom в Лондоні. Окрім того, Юлія Сергіївна ще й  тренер і організатор школи ACESKILLS, у якій вивчається професійна вивчення ділова англійська мова та її варіанти для практичного застосування у бізнесі з його різноманітними галузевими варіаціями.

Група з 20 осіб успішно пройшла п’ятиденну програму тренінгу. На щоденних тригодинних заняттях розглядалися такі теми: «Успішне працевлаштування», «Телефонні перемовини», «Запорука успішної презентації», «Ділові зустрічі», «Ділові перемовини», «Типи ділових листів та норми їх оформлення». Юлія Сергіївна презентувала також основні елементи методики викладання іноземних мов у загальноосвітніх закладах Кембриджського стандарту, окресливши спектр схожих та відмінних рис порівняно з нормами методології в Україні, адже студенти факультету іноземної філології – майбутні педагоги і такий досвід їм пішов лише на користь.

Відвідини тренінгу не пройшли безрезультатно. Окрім вдосконалення практичних умінь та навичок, студенти отримали сертифікати міжнародного зразка про проходження курсу з ділової англійської мови, а також всі інформаційні, електронні й методичні матеріали. Організація курсів стала можливою завдяки сприянню факультету іноземної філології К-ПНУ імені Івана Огієнка і особисто декана факультету Аліси Іванівни Миколайчук.

Студенти залишилися дуже задоволені.

«П’ятиденна програма, відвідана мною, справила неабияке враження на мене не лише як на студентку, яка вивчає іноземну мову, а й як на майбутнього вчителя. Комплекс цікавих видів діяльності з методики викладання англійської мови відкрив для мене методику всесвітньо відомого навчального закладу Кембриджу та інших університетів Великобританії та США. Відмінності між системами викладання були логічно та чітко пояснені, саме тому увесь матеріал сприймався і засвоювався якнайкраще» (Романа Невмержицька, студентка IV курсу факультету іноземної філології).

«Курс ділової англійської навчив мене, як уміло пропонувати себе як фахівця роботодавцю та підтримувати  професійний імідж. Дуже вдячна за продуктивну співпрацю та нові знання» (Анастасія Сумішевська, студентка IV курсу факультету іноземної філології).

«Дуже сподобався спосіб проведення занять! Презентації, поєднані з динамічними інтерактивними завданнями, добре підібраний матеріал, який легко засвоюється. Пані Джулія поділилася з нами досвідом викладання в Кембриджі, а також секретами успішного планування уроків. Час на заняттях минав надзвичайно стрімко!» (Олеся Журба, студентка IV курсу факультету іноземної філології).

«Тренінг розширив мої знання про структуру ділової англійської. Мені сподобалася методика проведення занять, розмаїття видів діяльності та форм взаємодії тренера та учасників. Великим плюсом було й те, що ми отримали можливість розглядати кожну тему під кутом зору британців. Я вважаю, що отриманий досвід стане мені у нагоді в майбутньому і принесе свої плоди» (Маріана Примак, студентка V курсу факультету іноземної філології).

 Підготувала Анна Осійчук,

студентка V курсу факультету іноземної філології