Відбулося засідання літературного гуртка «Муза»

Відбулося засідання літературного гуртка «Муза»

11 лютого в читальному залі № 1 Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка під керівництвом провідного бібліотекаря Інни Грінішиної та завідувача навчально-наукової лабораторії етнології Валерія Щегельського відбулося третє засідання літературного гуртка «Муза». На зустрічі були присутні студенти факультету української філології та журналістики Оксана Фостата, Юлія Коробчук, Олеся Трофимюк, колишня магістрантка, а нині працівник університету Ольга Паламар. Відгукнулася на запрошення й долучилася до творчої роботи гуртка місцева поетеса, керівник літературного клубу  «Джерела душі» Тетяна Дорошенко.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій і дружній атмосфері. Свої поезії декламували Ольга Паламар, Юлія Коробчук, Валерій Щегельський.

Члени гуртка поспілкувалися з Тетяною Федорівною, котра залюбки відповідала на численні запитання. Вона також розповіла присутнім історію свого творчого становлення. З’ясувалося, що писати Тетяна Федорівна почала ще з 16 років. На запитання (що вас надихає до написання віршів?) гостя відповіла, що поезія має творитися в душі, а не на замовлення.

У виконанні Тетяни Федорівни прозвучали авторські поезії «Вигнанці з раю» та «Течія життя». Також поетеса наголосила на тому, що переймається патріотичною темою, яку, за її словами, вона колись відкрила для себе і котра викликає в неї почуття гідності й відповідальності перед своїм народом та Україну.

Таке щире й відкрите спілкування позитивно впливає на розвій творчого процесу, спонукає до творення новий поетичних текстів. Надіємося на такі ж цікаві зустрічі в майбутньому, які спонукатимуть молодих людей до креативності.

Юлія Коробчук, староста літературного гуртка «Муза»,

студентка ІІІ курсу факультету української філології та журналістики