Університет у рейтингу бази даних Scopus-2019

Університет у рейтингу бази даних Scopus-2019

Інформаційний ресурс Scopus.org.ua опублікував оновлену версію рейтингу закладів вищої освіти України за показниками наукової діяльності станом на січень 2019 р.

База даних SCOPUS є найбільшою у світі універсальною реферативною базою даних з можливостями відстеження наукової цитованості публікацій. Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка упродовж двох останніх років демонструє позитивну динаміку в збільшенні кількості публікацій науково-педагогічних працівників у виданнях, що включені до наукометричної бази даних SCOPUS, поступово покращуючи свої рейтингові позиції.

У 2018 р. університет у цьому рейтингу посідав 145 місце серед 162 закладів вищої освіти України, а в 2019 р. перемістився на три сходинки вище – 142 місце серед 163 закладів.

Установа Кількість публікацій у Scopus Кількість цитувань у Scopus Індекс Гірша (h-індекс) Scopus-ID установи Назва установи в Scopus
142 Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка 73 54 4 60104914 Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohiienko University

Показники цитованості університету в Scopus у 2019 р.: упорядкування проведено за h-індексом (h – кількість статей, на які є посилання в понад h публікаціях), а в його межах – за кількістю цитувань.

Зауважимо, що наукометричні показники SCOPUS включені до порівняльних критеріїв «Самоаналізу виконання національним закладом вищої освіти критеріїв надання та підтвердження статусу національного», у яких, згідно з вимогами пункту 15 Порядку надання закладу вищої освіти статусу національного, підтвердження чи позбавлення цього статусу (постанова Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2017 р. № 912), всі заклади вищої освіти зі статусом національного подають щороку до 30 квітня Річний звіт про виконання критеріїв надання та підтвердження статусу національного Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) (тимчасово – Міністерству освіти і науки України) та розміщують на власних офіційних веб-сайтах.

Навчально-методичний центр

забезпечення якості освіти