Зустріч із майбутніми абітурієнтами

Зустріч із майбутніми абітурієнтами

2 лютого 2019 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбувся день відкритих дверей, на який завітали одинадцятикласники з різних шкіл міста й області. Презентація факультету фізичної культури і факультету української філології та журналістики розпочалася зі знайомства із школярами та їхніми батьками. Під час цієї зустрічі старшокласники мали можливість поспілкуватися з викладачами і студентами, отримати кваліфіковані відповіді на запитання щодо напрямів професійної підготовки в нашому університеті.

Майбутнім абітурієнтам було запропоновано перегляд відеороликів про факультет української філології та журналістики. Також школярі мали змогу розглянути різножанрові знімки студентів-журналістів, які були подані у вигляді фотосушки. Не залишилася поза увагою й фотозона, присвячена сторіччю К-ПНУ імені Івана Огієнка, біля якої одинадцятикласників професійно фотографували, або ж вони самі робили свої улюблені селфі.

Після реєстрації школярів в актовій залі перед гостями виступив Анатолій Глушковецький, доцент, відповідальний секретар приймальної комісії. Він розповів про особливості навчання в нашому виші й ознайомив присутніх із правилами прийому до університету в 2019році.

Валерій Мазур, старший викладач кафедри легкої атлетики з методикою викладання, заступник відповідального секретаря приймальної комісії та викладачі факультету фізичної культури ознайомили відвідувачів із досягненнями спортсменів нашого закладу, їхніми численними нагородами та відзнаками. Одинадцятикласникам запропонували навчально-розважальну гру, під час якої кожен зміг поринути у віртуальний світ спорту.

Про особливості навчання на факультеті української філології та журналістики розповіла Лариса Громик, доцент кафедри журналістики, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи факультету. Вона наголосила на можливостях та прерогативі навчання на факультеті, перспективах працевлаштування.

Викладачі кафедри української мови Наталя Ладиняк та Римма Монастирська ознайомили старшокласників із перевагами спеціальностей 014 Середня освіта. Українська мова і література та 035 Філологія. Українська мова і література. Студентки третього курсу Тетяна Магеровська, Дар’я Бановська, Христина Тодоріка та Наталія Шмигельска представили учням Проєкт правопису 2018. Другокурсниці Софія Бурмецька, Вікторія Крива та Анна Букат розповіли про студентське життя. Доповнила їхню емоційну розповідь мультимедійна презентація, яку підготувала Вікторія Борденюк.

Завершився захід виступом студентів факультету української філології та журналістики. Зокрема, третьокурсник Федір Олексюк розповів про навчання на спеціальності 061 Журналістика (за освітньою програмою «Реклама і зв’язки з громадськістю»). Він зауважив, що цей фах відкриває безліч можливостей та перспектив для того, щоб стати успішним. Продовжила розповідь студентка четвертого курсу Діана Грушанська, котра зробила акцент на важливості журналістики у житті кожної людини та суспільства загалом. Для підтвердження значущості професії журналіста прозвучала відома істина: «Адже хто володіє інформацією, той володіє світом».

Після презентації факультетів учням було запропоноване пробне тестування з української мови (з використанням системи moodle).

Оксана Лівіцька, асистент кафедри журналістики