І знову зустріч!

І знову зустріч!

У новому навчальному році продовжує свою діяльність студентський Ораторський клуб. 19 вересня відбулося чергове засідання, яке відкрило вже третій «сезон»!

Як ви провели літо? Мабуть, цікаво і з користю? Саме так! – зазначила у своїй доповіді Олександра Жильчук, магістрантка другого курсу спеціальності «Мова і література (німецька)». Дівчина розповіла про чотиритижневі мовні курси (м. Фехта, Німеччина), на яких вона навчалася за стипендіальною програмою ДААД. Вона наголосила, що впродовж курсів відвідувала не лише заняття, але й цікаві екскурсії до міст Бремена, Клоппенбурга, Гамбурга. Надзвичайно захопливою була поїздка до Ваттового моря. Особливе задоволення Олександра отримувала від спілкування з ровесниками із 17 країн світу. Олександру вразили дисциплінованість, заощадливість німців, їхня доброзичливість і толерантність. «Який найважливіший висновок ти зробила з цієї поїздки?» – запитали в Олександри слухачі. «Я зрозуміла, що можу досягти всього, чого захочу!» – ці слова стали завершальним і переможним акордом її виступу (98 балів зі 120 можливих).

«Привіт, це я!» – так назвала свою доповідь Богдана Гудайтес, студентка 1 курсу факультету української філології та журналістики. Самопрезентація дівчини – нового члена Ораторського клубу – містила уривки з виступів на конкурсах художньої самодіяльності, розповідь про шкільні роки, друзів, захоплення, досягнення і перемоги. Талановита дівчина представила на розсуд аудиторії власні вірші та фотографії, запросила відвідати її сторінку в Інстаграм. Відповісти на назву цього виступу хочеться словами: «Привіт, Богдано, вітаємо із вдалим ораторським дебютом!» (97 балів).

Віталій Палагнюк, другокурсник факультету іноземної філології, виступав перед зібранням уже вдруге. Тема його виступу «Голос». Хлопець дбає про мовленнєву культуру, переймається проблемами техніки говоріння – цьому й була присвячена його розповідь. Варто зазначити, що Віталій самотужки, без технічних засобів, ілюстрував голосові можливості, похибки, аналізував типові мовленнєві недоліки. Слухачі були захоплені цікавими прикладами доповідача, але, як завжди, об’єктивно оцінили його виступ (95 балів).

Запрошуємо всіх охочих долучитися до творчої роботи Ораторського клубу і повідомляємо, що наступне засідання відбудеться 10 жовтня, у четвер, о 16 год. в 206 аудиторії центрального корпусу університету.

Тетяна Білоусова, керівник ораторського клубу