Ми горді тим, що українці

Ми горді тим, що українці

10 жовтня 2019 року викладачі кафедри теорії та методик початкової освіти (завідувач – Гудима Наталія Василівна, кандидат філологічних наук) разом зі студентами третього курсу педагогічного факультету провели культурно-просвітницький захід «Під Покровом Богородиці».14 жовтня – величний і «багатий» на свята день, адже саме цього дня в Україні славлять свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке має особливе пошанування й належить до найприкметніших релігійних свят. Із 1999 року – це ще й День українського козацтва, а з 2014 року – День захисника України.

Вірші, відеофільм та календарно-обрядові пісні допомогли учасникам заходу та всім присутнім поринути в історію виникнення свята Покрова Богородиці.

Також під час дійства вшанували сильну половину людства – чоловіків. Лірика поезій, мелодика пісень та білосніжні квіти передали любов і повагу до найрідніших людей – татусів.

На святі були присутні батьки студентів Мазуряк Ангеліни (Юрій Михайлович і Оксана Михайлівна з Чернівецької області),


Довганюк Тетяни (Володимир Романович і Галина Степанівна з Івано-Франківської обл.)

та Дерев’янко Ольги (Віталій Іванович і Галина Миколаївна з Чернівецької обл.).

Не забули й про жінок, оскільки Богородиця є покровителькою жіночої, а особливо дівочої долі, а Покрова – найблагодатніша пора для сватання, одруження та весільних гулянь. Театралізовані гумористичні вистави відтворили особливості сватання в минулому та сьогоденні. Головну роль у виставах майстерно виконав студент 2-го курсу фізико-математичного факультету Аспазій Рисюк.

Славна історія України, багата культура, оригінальні та своєрідні традиції, чудові вірші й пісні, граційно-вишукані танці, яскрава гра талановитих акторів пробудили в учасників свята найкращі почуття, міцну непорушну любов до України.
Таке взаємне спілкування між викладачами, батьками та студентами сприяло створенню атмосфери родинного затишку. Всі відчули себе щасливими та натхненними, бо переконалися ще раз у тому, що всі ми – справжні українці!

Л.М. Московчук, старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти