#Erasmysdays & Pizza та як це було в К-ПНУ ім. І. Огієнка

#Erasmysdays & Pizza та як це було в К-ПНУ ім. І. Огієнка

Еразмус-дні – це подія, присвячена Програмі ЄС Еразмус+, своєрідний флешмоб, який тривав упродовж трьох днів – з 10 по 12 жовтня 2019 року. Архітектура події – це різноманітні заходи, конференції, тематичні пікніки, фотосесії й фотосушки, челленджі й інші елементи програми, які готує й зреалізовує кожен ЗВО на свій розсуд.
Еразмус-дні об’єднали студентів та науково-педагогічних працівників із різних факультетів.
Команда відділу міжнародних зв’язків підготувала для студентів університету програму, яка весь день розкривала для них інформацію про Еразмус+:

  • ранкова презентація Erasmus-days із фіксацією наліпок та трансляцією відеозвернень наших Erasmus Alumni;
  • фотосушка, на якій студенти мали змогу поділитися один з одним зазнімкованими моментами життя під час подорожей Україною і Європою;
  • вечірня міні-конференція на тему «Що таке Erasmus+ та що я роблю для Erasmus+?»;
  • презентація вражень від участі в програмі КА1 у двох форматах: жива бесіда та відео;
  • інтерактивна гра «Годинник», яка допомогла студентам та модераторам краще пізнати один одного, поділитися досвідом від подорожей і навчання;
  • вікторина «Еразмус – це…», яка була своєрідним підсумком здобутих знань про програму (переможці нагороджені символічними призами);
  • selfie-марафон у спеціальній фотозоні Еразмус;
  • Erasmus-pizza – фінальна частина, впродовж якої студенти смакували піцу, мріяли, спілкувалися про переваги й недоліки навчання в закордонних ЗВО, ставили запитання один одному про участь в Еразмус+, отримували відповіді й просто розмовляли.

Еразмус-день видався насиченим та яскравим. Презентація інформації про міжнародну мобільність – це шлях відкрити студентам нові можливості для реалізації власних здібностей та для особистісного зростання. Слухачі з цікавістю сприймали розповіді випускників та учасників програми: Олександри Старої, Богдана Щупака, Влади Лісової – студентів університету, Тетяни Сторчової (керівника відділу міжнародних зв’язків), Алли Хоптяр (декана факультету іноземної філології).

Розповіді ровесників про досвід участі в програмі Еразмус – це те, що спонукає до дії. Вікторина, гра, яка захопила студентів, та вільна програма презентації допомогли дізнатися більше про можливості навчання й розвитку, які пропонує університет. Цінним є те, що учасники цього заходу глибше усвідомили, що таке Еразмус, яка сутність програми та що ж самі студенти можуть зробити для розвитку Еразмус. Сподіваємося: студентству К-ПНУ імені Івана Огієнка Еразмус-подія сподобалася. Працюємо далі!

Відділ міжнародних зв’язків