Свято на Поділлі: Університету Огієнка – 101!

Свято на Поділлі: Університету Огієнка – 101!

22 жовтня 1918 року відбулося врочисте свято з нагоди відкриття Кам’янець-Подільського державного українського університету. Цього дня фундатор і перший ректор вишу Іван Огієнко та заступник міністра освіти Української гетьманської держави Петро Холодний виголосили вітальні промови. Прибула також офіційна урядова делегація, у складі якої був генеральний хорунжий Євген Лібов. Він зачитав привітальну грамоту колективу Кам’янець-Подільського державного українського університету від імені Павла Скоропадського.

Упродовж своєї історії університет зазнавав низки змін і реорганізацій, проте залишався потужним осередком освітнього, духовного й культурного життя не лише на Поділлі, але й в Україні. Сьогодні ми стоїмо на порозі другого століття успіхів. Наша alma mater продовжує справу фундаторів Кам’янець-Подільського державного українського університету, примножує традиції попередніх поколінь, упевнено крокує в майбутнє й успішно долає всі виклики.

З нагоди цієї визначної події, 101-ї річниці від дня відкриття навчального закладу, священник Православної церкви України Марат Цішковський провів урочистий молебень у каплиці храму Різдва Христового.
На богослужінні були присутні ректор університету Сергій Копилов, представники адміністрації, викладачі та студенти нашого вишу.

Прес-центр університету