Вітаємо з 101-ою річницею Університету Огієнка!

Вітаємо з 101-ою річницею Університету Огієнка!

Шановні викладачі, співробітники та студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка!

Щиро вітаю Вас із 101-ою річницею від дня заснування нашої аlma mater!

Історія університету сягає часів Української революції 1917-1921 рр., коли освіта була одним із ключових чинників становлення нації та відродження самосвідомості. Кам’янець-Подільський державний український університет став осередком творення національної освіти, розвитку науки і культури не тільки на Поділлі, але й в Україні.

Університет, пройшовши складний шлях становлення і реорганізацій, став сучасним науково-освітнім та культурним осередком і здобув статус національного. За цим визнанням – самовіддана праця науково-педагогічних працівників та високі досягнення здобувачів вищої освіти. Серед випускників вишу – 70 докторів, майже 500 кандидатів наук, заслужені вчителі, діячі науки і техніки, майстри спорту та призери Олімпійських ігор.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка впевнено крокує в майбутнє, примножуючи свої наукові й культурно-просвітницькі традиції. Переконаний, що високий професіоналізм науково-педагогічних працівників, наполегливість здобувачів вищої освіти, пошанування академічних традицій і збереження ідентичності сприятимуть розбудові національної освіти та її інтеграції в європейський і світовий простір.

Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров’я, успіхів, творчої наснаги та високих досягнень у сфері освіти і науки!

Сергій Копилов, ректор університету