Країна професійного вибору

Країна професійного вибору

Вже доброю традицією Хмельницької обласної служби зайнятості стало проведення обласних профорієнтаційних заходів для учнівської молоді, так 10 жовтня «Країна професійного вибору» гостинно відчинила двері для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького та Хмельницького району. Захід організувала Хмельницька обласна служба зайнятості спільно з Хмельницькою торгово-промисловою палатою за сприяння Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької обласної ради.

На заході «Країна професійного вибору» було представлено 43 локації, де учасники познайомилися із освітніми послугами закладів вищої та професійно-технічної освіти, відвідали майстер-класи від навчальних закладів області та роботодавців, отримували консультації від соціальних партнерів служби зайнятості.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, як і щороку, бере активну участь в подібних заходах. Освітні послуги для учнів міста Хмельницького та Хмельницького району презентували представники університету: В.І. Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи та доуніверситетської підготовки, Ю.Л. Сморжевський, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи фізико-математичного факультету, І.П. Касіяник, завідувач кафедри географії та методики її викладання, М.О. Тарасенко, асистент кафедри біології та методики її викладання, В.В. Щегельський, завідувач навчально-наукової лабораторії етнології.
Викладачі університету Огієнка провели гостей світом професій, які можна здобути у нашому закладі вищої освіти, ознайомили з переліком спеціальностей та провели майстер-класи, що відображають особливості навчального процесу та перспективи професійного вибору.
В жовтні-листопаді університет представлятиме свої освітні послуги й на інших ярмарках професій, організованих міськими та районними центрами зайнятості Хмельницької області.

Відділ профорієнтаційної роботи та доуніверситетської підготовки